Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Ny national børneudstilling om livet i byen

Af
Skoletjenesten
Den nationale børneudstilling MIG OG MIN BY er åbnet i Kalundborg og Varde. Skoletjenesten Museum Vestsjælland og Vardemuseerne Læring står bag udviklingsprojektet af samme navn, hvor lokale børn har bidraget med ideer og genstande.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Fredag den 28. maj åbnede børnehavebørn fra Varde og Kalundborg udstillingen MIG OG MIN BY i de to byer. En udstilling om den by, børnene bor i, for børnehaver og børnefamilier. Det er børnenes tanker og ideer om, hvad en by er, der har dannet grundlag for udstillingen, der også har bidrag fra børnebogsforfatter og illustrator Rasmus Bregnhøi.

Børnenes ting på udstilling

Skoletjenesten Museum Vestsjælland og Vardemuseerne Læring står bag udviklingsprojektet af samme navn. I projektet har de lokale børn bidraget med ideer til hvad en by er og burde være, de har været med til at vælge lokale museumsgenstande fra de to byer og lånt nogle af deres ting til museerne. Udstillingen skal give børnene nye perspektiver på den by, de bor i, og understøtte deres kulturelle medborgerskab.

Et nationalt projekt

Alle kan få noget ud af at besøge udstillingen, selvom det særligt er de 4-6-årige, der har været i fokus i forbindelse med udviklingen. Foruden Museum Vestsjælland (Kalundborg Museum og Slagelse Museum) og Vardemuseerne er ROMU, Museum Lolland-Falster, Østsjællands Museum, Museums Østjylland,

Ringkøbing-Skjern Museum, Middelfart Museum og Museum Thy en del af projektet. Frem til 2025 skal udstillingen rundt til 10 forskellige lokalmuseer i hele Danmark.

Læs mere om udstillingen og projektet her.

MIG & MIN BY-udstilling med børn

Udviklingsprojektet MIG OG MIN BY er støttet af Nordea-fonden.

Kontakt

Marlene Kramm Skoletjenesten

Marlene Reinholdt Kramm

Undervisnings- og udviklingsansvarlig, Museum Vestsjælland
Tlf
41 37 92 53
Se profil

Måske er du også interesseret i