Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Nye undervisningstilbud på Designmuseum Danmark stiller skarpt på designprocesser

Af
Jakob Haahr-Pedersen
Designmuseum Danmark genåbnede d. 19. juni 2022 efter to års ombygning. Tre nyudviklede undervisningstilbud stiller skarpt på designprocessen og dens forskellige faser.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!
Grafik Designmuseum Danmark

Mønstre, hverdagsdesign og bæredygtighed. Skoletjenesten på Designmuseum Danmark har åbnet op for booking af en række helt nye undervisningstilbud til alle grundskolens klassetrin.

De yngste indskolingselever skal sanse og lege med mønstre og omsætte deres oplevelser i tekstiltryk, mens elever på mellemtrinnet får til opgave at designe og bygge prototyper af hverdagsobjekter som kopper, lamper og bænke. Med udgangspunkt i en ny udstilling om fremtidens design skal de ældste elever i udskolingen bl.a. arbejde med bæredygtighed, nye materialer og værdibaseret design.

Et skærpet fokus på designprocessen

Fælles for de tre nye grundforløb er, at de giver eleverne mulighed for at være aktivt i en designproces og gå i dybden med dens forskellige faser. Til at understøtte dette har Skoletjenesten på Designmuseum Danmark udviklet en ny model, forklarer undervisningsansvarlig Laura Elkjær:

Under den lange ombygning har vi haft god tid til at skærpe og videreudvikle hele vores undervisningspraksis, og i den forbindelse har vi bl.a. udviklet en designproces-model. Vi ønsker med vores undervisning at have mere fokus på designprocessen og al den sjove og gode læring, der ligger der, end på det færdige produkt. Modellen kan hjælpe med at fastholde eleverne i processen og guide dem frem og tilbage i de forskellige faser, og den er tænkt som et aktivt redskab, vi kan sætte i spil i vores nye undervisningsforløb.
Laura Elkjær
Undervisnings- og udviklingsansvarlig på Designmuseum Danmark
Udsnit af designmodel
Udsnit af Designmuseums Danmark nye designproces-model

Tæt samarbejde med museumsinspektører

Som en del af udviklingsarbejdet har Skoletjenesten på Designmuseum Danmark arbejdet sammen med museets udstillingsansvarlige. Ifølge Laura Elkjær betyder den tætte forbindelse mellem undervisning og udstilling både, at der er skabt rum til at eleverne kan arbejde aktivt i udstillingerne, men også at visse udstillingsrum lægger op til refleksion og fordybelse i designprocesser. 

Undervisningen på Designmuseum Danmark starter op med det nye skoleår i start september 2022. Lærere kan se og booke de nye undervisningsforløb her

Læs mere om undervisning på museet her.

Kontakt

Portræt af Laura Dolberg Elkjær

Laura Dolberg Elkjær

Undervisnings- og udviklingsansvarlig
Designmuseum Danmark
Tlf
22 63 61 23
Se profil

Måske er du også interesseret i