Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Aabenraa samler åben skole på skoletjenesten.dk

Folkeskoler over hele landet er godt i gang med den åbne skole, og i den proces er der brug for et mødested, hvor skoler og eksterne læringsmiljøer kan finde hinanden. Det kan de på Skoletjenestens nye nationale site, og Aabenraa er en af de kommuner, der med gode resultater har samlet kommunens åben skole-tilbud til brug for de lokale skoler.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Kulturinstitutioner, foreninger og andre eksterne læringsmiljøer er i stigende grad blevet en del af elevernes skolegang. I de eksterne læringsmiljøer møder eleverne en særlig faglighed og kompetencer, som bidrager til deres læring og dannelse.

I den forbindelse har både kulturinstitutioner og kommuner behov for et sted at samle de mange tilbud til skoler, daginstitutioner og ungdomsuddannelser. Skoletjenesten lancerede i foråret et nyt website, der fungerer som en søgeportal, hvor man nemt kan finde undervisningstilbud, der passer til ens klasse eller børnegruppe, både lokalt i kommunen og på tværs af landet.

Aabenraa runder 50 tilbud

Udover de mange kulturinstitutioner, som bruger skoletjenesten.dk til at præsentere undervisningstilbud, har man som kommune mulighed for at få et kommunesite, som man selv redigerer.

Det har blandt andre Aabenraa Kommune benyttet sig af. Deres kommunesite gik i luften sammen med det nye website i midten af marts måned 2017, og kommunen har gjort et stort arbejde for at samle samarbejdsaftaler med de lokale eksterne læringsmiljøer. Det har indtil videre resulteret i 50 åben skole-tilbud, som præsenteres på skoletjenesten.dk/aabenraakommune. De eksterne læringsmiljøer rummer mange forskellige undervisningsmuligheder. Få et overblik på Aabenraas kommunesite her.

Læs kommunens pressemeddelelse om åben skole-samarbejder

Sådan kommer du på

Kommunesitet giver mulighed for at lave en samlet indgang til alle tilbud i kommunen, herunder at trække tilbud ind på sitet fra kulturinstitutionerne på skoletjenenesten.dk. Samtidig kan lærere og pædagoger både se tilbud i den specifikke kommune, og lave målrettede søgninger i forhold til blandt andet emner, klassetrin og geografi i Skoletjenestens centrale søgemaskine. Det giver for eksempel mening, hvis skolen ligger i udkanten af kommunen.

Læs mere om muligheder og kriterier for kommuner her og kontakt os på kommunikation@skoletjenesten.dk for spørgsmål og oprettelse.

Som kommune kan du på skoletjenesten.dk

  • Få en samlet præsentation af kommunens institutioner og undervisningstilbud, beskrivelse af kommunens åben skole-aktiviteter og oplysninger om tilmelding, kontakt og transport.
  • Præsentere tilbud til daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser med beskrivelser af fagligt indhold, klassetrin/alderstrin, fag, geografi, tid, sted, kompetenceområder i Fælles Mål/læreplanstemaer og emneord, så lærere og pædagoger kan foretage præcise søgninger på undervisningstilbud.
  • Via kommunens lokale redaktør udvælge og redigere indhold på kommunesitet.
  • Bruge vores nyudviklede indrapporteringssystem til nemt, hurtigt og sikkert at lægge data ind og samtidig sikre, at undervisningstilbuddene forholder sig til de kriterier, som lærere og pædagoger søger på, når de leder efter tilbud.
  • Benytte muligheden for at trække data fra skoletjenesten.dk og dele med andre systemer. På sigt kan det betyde, at man kun skal indrapportere sine tilbud ét sted, og at man kan dele data med læringsplatformene.

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i