Om Skoletjenesten
  • SNM Lup Fossil Skoletjenesten undervisningstilbud
    Nyhedsbrev
    Vil du have nyheder om aktuelle tilbud direkte i din mailboks? Tilmeld dig Skoletjenestens nyhedsbrev for lærere, pædagoger og undervisere.
  • Følg os på Linkedin
    Få nyt om jobs, temadage, konferencer, kurser og andre arrangementer på Skoletjenestens Linkedin for sektoren.

Velkommen til det nye skoletjenesten.dk

Skoletjenestens nye website samler undervisningstilbud i eksterne læringsmiljøer i hele Danmark. Sitet gør det nemmere for lærere og pædagoger at finde gode og relevante undervisningstilbud til grundskoler, dagtilbud og ungdomsuddannelser.
Af
Siska Rohr Harrebye, Skoletjenesten

Skoletjenesten har netop lanceret et nyt website, hvor lærere og pædagoger kan søge undervisningstilbud blandt mere end 300 kulturinstitutioner og andre eksterne læringsmiljøer. Det nye site markerer sig særligt på fire parametre:

Nationalt site
Skoletjenesten.dk er et nationalt site, der samler undervisningstilbud i eksterne læringsmiljøer i alle dele af Danmark. Det giver mulighed for at søge lokalt, at finde tilbud i udvalgte kommuner eller at finde sit tilbud via brede søgninger på tværs af landet. Sitet rummer en stor, fælles brønd af data, som kan fremsøges, trækkes, samles og bruges via forskellige indgange og søgninger.

En stærk søgemaskine
Med den nye søgemaskine får lærere og pædagoger nye og flere filtreringsmuligheder. Udover at søge på målgruppe, fag, geografi, tidspunkt og sted, kan man også søge på kompetenceområder, læreplanstemaer, emner, institutioner og via fritekstsfelt. Den avancerede søgning hjælper med at sortere i det store udbud af undervisningstilbud og finde det tilbud, der er relevant for den enkelte klasse eller børnegruppe. Søgefeltet er det første man møder på sitet, og det er centralt placeret på alle sider.  

Kommuner kan få eget site
Som kommune har man nu mulighed for at samle undervisningstilbud fra eksterne læringsmiljøer i sit område og få en egen præsentation af kommunens tilbud. Det giver en lokal indgang for lærere og pædagoger i kommunen. Kommuner kan deltage på skoletjenesten.dk på forskellige måder. Læs mere om muligheder for kommuner, og se hvordan du bliver udbyder på sitet.

Deling af data med andre systemer
På det nye site bliver det muligt at dele data med andre systemer. Det giver den enkelte kulturinstitution mulighed for at trække data fra Skoletjenestens site, så man kan indrapportere sine tilbud ét sted og dermed spare tid og samtidig sikre ensartethed og kvalitet i den information, der ligger på forskellige platforme. Det giver også mulighed for at trække data fra skoletjenesten.dk ind i andre systemer, fx læringsplatforme der bliver brugt i læreres og pædagogers planlægning af undervisningsforløb i grundskole, dagtilbud og på ungdomsuddannelser.

Bliv udbyder
Som eksternt læringsmiljø kan du få en præsentation af din institutionen og dine undervisningstilbud på skoletjenesten.dk. Læs mere om muligheder og kriterier og kontakt Skoletjenesten hvis du har spørgsmål

Kig med og tag fat i os
Vi glæder os til, at det det nye site bliver taget i brug, og vi står klar til at hjælpe lærere, pædagoger, eksterne læringsmiljøer og kommuner med spørgsmål til sitet. Vi har undervejs testet og lyttet til brugerne for at skabe et site, der bedst muligt understøtter læreres og pædagogers brug af undervisningen i de mange eksterne læringsmiljøer rundt om i landet.

Vi arbejder pt. 24/7 på at få opdateret alle sider og at få alle undervisningstilbud på plads. I den første tid efter lancering kan man dog støde på små tekniske fejl og mangler - en tom side eller et link der ikke fungerer. Det forsøger vi at løse hurtigst muligt, men tag fat i os, hvis I har spørgsmål til det.

Skoletjenesten.dk drives af Skoletjenesten, som er en tilskudsorganisation med finansiering fra Undervisningsministeriet, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune. Læs mere om Skoletjenesten