Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Skoletjenesten og Gammel Estrup udvider samarbejdet

Af
Skoletjenesten
En udvidelse af samarbejdet mellem Skoletjenesten Gammel Estrup skal styrke udvikling af undervisning i eksterne læringsmiljøer i hele Region Midtjylland.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Skoletjenesten og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum intensiverer nu den fælles indsats om at understøtte de eksterne læringsmiljøers arbejde med undervisning i Region Midtjylland.

Det sker fra d. 1. august, hvor der er lagt flere timer i det eksisterende partnerskab mellem Gammel Estrup og Skoletjenesten. De ekstra timer skal gå til nye opgaver for Helle Ingerslev Kristensen, der er Skoletjenestens regionale koordinator i Midtjylland. Opgaverne rummer udvikling og afholdelse af arrangementer i regionen, bidrag til undersøgelser og videnproduktion samt sparring og kursusvirksomhed for undervisere og andre lokale aktører.

I 2022 stod Helle Ingerslev Kristensen i samarbejde med Skoletjenestens nationale koordinator bl.a. for opstarten af Skoletjenestenetværk Midtjylland med deltagelse fra mere end tyve lokale kulturinstitutioner. Læs mere om netværket her.

På Gammel Estrup sætter vi arbejdet med at skabe rammer for børn og unges udvikling som aktive og kulturelt dannede medborgere højt, og som kulturinstitution i et område med langt mellem kulturtilbuddene kender vi vigtigheden af stærke faglige netværk, hvor ny viden let kan tilgængeliggøres på tværs af geografiske skel. Vi glæder os over de nye ressourcer til Region Midtjylland, som i sidste ende kommer til at styrke børn og unges møde med ekstern undervisning i hele Region Midtjylland.
Kasper Steenfeldt Tipsmark
Museumsdirektør Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum
Region Midtjylland er en aktiv og stor region både i geografi og i antallet af eksterne læringsmiljøer, og derfor er vi glade for at kunne tilføje ekstra ressourcer i vores arbejde her. Med Gammel Estrup som lokalt kraftcenter kan vi understøtte aktiviteter og indsatser, der er forankret i og bygger videre på lokale erfaringer, samtidig med at de rækker langt ud i regionen og spiller sammen med mange af regionens aktører.
Marie Damsgaard Andersen
Konstitueret leder af Skoletjenesten

Skoletjenesten er nationalt videncenter for eksterne læringsmiljøer, der udvikler og deler viden om undervisning i eksterne læringsmiljøer med kulturinstitutioner, kommuner, uddannelsesinstitutioner og andre aktører.

Foruden Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum har Skoletjenesten aktuelt regionale partnerskaber med Bornholms Regionskommune, Kolding Kommune, Vardemuseerne og Vesthimmerlands Museum. 

Læs mere om Skoletjenestens partnerskaber.

Kontakt

Portræt af Marie Damsgaard Andersen

Marie Damsgaard Andersen

Konstitueret leder
Tlf
30 29 09 06
Se profil
Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i