Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Skoletjenestens årsberetning: Et kig ind i Skoletjenesten

Af
Skoletjenesten
I Skoletjenestens årsberetning for 2022 får du et kig ind i videncenterets partnerskaber, i de pædagogiske laboratorier, arrangementer og undersøgelser. Her bliver viden udviklet og sat i spil til gavn for børn, unge og alle der arbejder med undervisning i eksterne læringsmiljøer.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Årsberetninger på rød baggrund

2022 blev et år med flotte besøgstal for mange museer og kulturinstitutioner, og omtrent 160.000 børn og unge blev i årets løb undervist på en af Skoletjenestens undervisningsafdelinger. Her blev der også udviklet mange nye undervisningstilbud og arbejdet med nye målgrupper.

Vi giver ordet til medarbejdere, samarbejdspartnere og til de lærere, der oplever værdien af god undervisning på museer, naturcentre og på andre kulturinstitutioner.

Læs Skoletjenestens årsberetning 2022

Læs årsberetningerne fra de enkelte kulturinstitutioner i Skoletjenesten samt de to driftsenheder Naturcenter Amager Strand og Københavns Befæstning

Ny viden der kan styrke praksis

Årsberetningen tilbyder et kig ind i to af vores ni pædagogiske laboratorier på henholdsvis Vikingeskibsmuseet og Statens Museum for Kunst. Her udvikler vi ny viden gennem eksperimenter og evalueringer i et tæt samarbejde mellem kulturinstitutionens undervisnings- og udviklingsansvarlige og videncenterets pædagogiske udviklingskonsulenter.

Viden sættes i spil gennem netværk og samarbejde

Vores viden trækker tråde ud i hele landet og ind i forskellige viden- og forskningsmiljøer. Gennem regionale partnerskaber, netværk og samarbejder med universiteter og uddannelsesinstitutioner er vi til stede i hele landet og bliver del af et større videnflow. I årsberetningen kan du læse om vores nye undersøgelse af elevers overraskende positive deltagelse i undervisning i eksterne læringsmiljøer i samarbejde med DPU og om møder på lokale kulturinstitutioner i to af vores i alt fem regionale netværk.

Værktøjer og arrangementer

I 2022 har vi udgivet 15 udgivelser og afholdt 24 arrangementer for mere end 500 deltagere fordelt over hele landet. I årsberetningen kan du læse mere om værktøjer og videnprodukter og om vores Masterclass i demokratisk pædagogik, som blev gennemført i foråret 2022.

Kontakt

Portræt af Marie Damsgaard Andersen

Marie Damsgaard Andersen

Konstitueret leder
Tlf
30 29 09 06
Se profil
Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil
Dorte Villadsen Skoletjenesten

Dorte Villadsen

Pædagogisk udviklingschef
Tlf
24 90 13 67
Se profil

Måske er du også interesseret i