Danmarks Forsorgsmuseum

ANBRAGT (ungdomsuddannelser)

  • Formidleren giver en grunding introduktion til udstillingen "ANBRAGT" og fortæller om tankerne bag. Herefter inddeles holdet i 6 mindre grupper, som hver får tildelt et tema fra udstillingen, som de skal dykke særligt grundigt ned i. Temaerne er: Før anbringelsen, Den første dag, Hverdagen, Sociale relationer, Opdragelse og straf, Efter anbringelsen. Til det udvalgte tema skal gruppen forholde sig til et aktuelt dilemma og selv finde på et dilemma, der knytter sig til deres tema. Dilemmaet skal de præsentere for de andre grupper. Grupperne diskuterer i fællesskab de nye dilemmaer. Dette faciliteres af formidleren.
  • Efter en pause deles holdet op i 2 større grupper, som debatterer mod hinanden. Den ene gruppe skal argumentere for, at der skal anbringes flere børn, og den anden gruppe skal argumentere for, at der skal anbringes færre. Argumenterne, de skal bruge i debatten, finder de i udstillingen og ved at søge på nettet.
  • Dagen afsluttes med en debat mellem de to grupper, som faciliteres af museets formidler.
  • Tak for i dag - I er velkomne til selv at udforske Fattiggården eller besøge Museumshaven.
billede fra udstillingen
Foto

Ard Jongsma / Udstillingsdesign: Torden & Lynild

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
1000 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
Læreruddannelser
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, STX, VUC
Fag:
Dansk, Historie, Psykologi, Samfund og sundhed, Samfundsfag
Læringsmål:
Du skal vælge denne aktivitet, hvis formålet med besøget er at give de studerende et indblik i og en større forståelse for, hvordan anbragte børn har oplevet at være anbragt på tværs af tid fra slutningen af 1800-tallet til i dag. Som en del af forløbet skal de studerende gruppevis forholde sig til en række af børneforsorgens aktuelle dilemmaer og debattere, hvorvidt der nu og i fremtiden skal anbringes flere eller færre børn.

Se alle tilbud fra: