Sagnlandet Lejre - Båldalen

Båldalen Oldtidseksperimentarium

Midt i Sagnlandet Lejre finder I Båldalen. Et oldtidseksperimentarium, hvor I kommer til at gå i forfædrenes fodspor og I kan eftergøre fortidens arbejdsprocesser og teknikker: Hugge brænde, grutte mel, bage kiks over bål. En sejltur i stammebåd og robåd er også en mulighed.

Forløbet kan bookes fra uge 15 til uge 25,
samt uge 32 til uge 43.

Kontakt Sagnlandet Lejre for ledige tider

Båldalen er et aktivitetsområde, hvor børn og voksne, bliver budt velkommen af en formidler, der giver en introduktion og instruktion til området og aktiviteterne. Stedet syder af liv og bål og der bliver sat arbejdsprocesser i gang i forhold til teknologiforståelse. Vores formidler sætter jer i gang med a prøve kræfter med forskellige forhistoriske og historiske aktiviteter. 

"Fra jord til bord". I kan grutte korn til mel, som der blev gjort helt tilbage i bondestenalderen. Melet laver I til dej, som I kan bage som små kiks eller fladbrød omkring en af Båldalens bålpladser.

"Brændehugning som i jernalderen". I kan hugge brænde med økser, som ligner de økser, som vore forfædre arbejdede med tilbage i jernalderen.

"Sejlads i forhistoriske stammebåde eller 1800-tals joller". Endelig kan I sejle en tur på Båldalssøen i stammebåde, der er udhugget, som det er blevet gjort helt tilbage i jægerstenalderen. Det kræver samarbejde og balance. Ellers så kan I sammen med voksen tage en ro-tur i Båldalens nye rekonstruerede 1800-tals joller på Hvidesø. 

Til de små er der anlagt en tumlerute.

Er I blevet sultne, kan I grille noget medbragt mad. I kan købe dej til snobrød og popkorn i vores Spisehus. Det kan bestilles på forhånd på Sagnlandet Lejres hjemmeside på www.sagnlandet.dk.  Hos formidlerne kan I låne snobrødspinde, pandekager-pander og popkornsriste. Formidlerne er behjælpelige med at skaffe bål og stegerist. 

Forenklede Fælles Mål:

Eleverne bruger deres krop og træner færdigheder i fællesskab og samarbejde.
Eleverne kan undersøge, perspektivere til egen livsverden og sætte ord på deres førstehåndserfaringer.
Forløbet støtter fødevarebevidsthed og madlavningsteknikker og giver mulighed for at fortolke måltider med forståelse for kulturelle værdier.

Sagnlandet Lejre
Sagnlandet Lejre
Foto

Ole Malling

©

Sagnlandet Lejre

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
50 kr. pr. elev og lærer i entré
Max deltagere:
16 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Elevernes alsidige udvikling, Historie - Historiebrug
Fag:
Historie, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne kan tilegne sig viden om forskellige fortidige arbejdsprocesser.
Eleverne kan anvende redskaber og værktøjer i forhold til produktets form og funktion.