Vendsyssel Historiske Museum

Barndom under Besættelsen

Oplev, hvordan det var at være barn under Besættelsen.

Vi starter med en lille walk-and talk i Hjørring, hvor vi hører om, hvordan det var at være i barn i Hjørring i Besættelsestiden. Vandringen vil kredse om følgende emner: Mørklægning, rationering, skolegang og modstandsbevægelsen.

Efter en lille pause fortsætter vi over i udstillingen Vendsyssel Besat.

I museets udstilling "Vendsyssel Besat" møder vi en hverdag, som er markant anderledes end vores egen, hvor vinduerne er mørklagte, varemanglen er stor, og hvor tyske soldater var indlogeret på byens skoler. Undervejs stifter vi blandt andet bekendtskab med både modstandsfolk og terrorister. Efter en kort introduktion løser vi i små grupper opgaver i udstillingen.

Medbring: Penalhus og evt. lidt formiddagsmad.

Inden forløbet: Eleverne vil få en bedre oplevelse og et større fagligt udbytte, hvis de har en vis forforståelse inden besøget. Derfor er det en god idé, at I som et minimum bruger en times forberedelse, hvor I taler om emnerne:  Mørklægning, rationering, skolegang og modstandsbevægelsen. Hvis det har interesse, kan vi desuden sende jer nogle små tekster, med et barns erindringer fra Hjørring under Besættelsen, som I kan læse inden besøget.

Efter forløbet: Forløbet kan med fordel kombineres med tilbuddet Smag på Besættelsestiden, hvor vi lærer om varemangel og madkultur under besættelsen.

smørmærker

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis for privat- og folkeskoler i Hjørring Kommune. Øvrige 800 kr. pr. tilbud.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie
Læringsmål:
Vi lærer, hvordan 2. Verdenskrig påvirkede hverdagen for ganske almindelige børn i Hjørring.