Kornets Hus

Brødet som en ballon

Under dette forløb lærer eleverne at skelne mellem de fire nordiske kornarter og får kendskab til kornets bestanddele. Eleverne får praktisk erfaring og viden om processerne fra korn til brød og får herigennem viden om formaling, sigtning, fuldkorn, gluten, gær, hævning og bagning.

Ankomst ved Kornets Hus – Velkomst

Eleverne bliver præsenteret for udstillingen i huset. Her vil vi særligt beskæftige os med de fire nordiske kornarter, kornets opbygning, gluten og fuldkorn. Under disse overskrifter kommer vi ind på kornets oprindelse og bagetekniske egenskaber.

Vi går en tur i bageriet og backstage i køkkenet og får et indtryk af, hvordan det er at arbejde i et professionelt køkken.

Efter en introduktion til huset og kornet går vi i bageværkstedet og laver et konkurrencepræget gær-eksperiment. Vi vil følge eksperimentet i løbet af dagen for at blive klogere på, hvordan man skaber de bedste betingelser for gæren i brødbagning. Her vil fejl være uundgåelige – og dem skal vi lære af.

Næste øvelse er at få udvasket og udspændt et glutennetværk over en skål. 

Afslutningsvis får eleverne for alvor fingrene i dejen, når de skal fremstille og afbage franske tarte flambée. Her får de praktisk erfaring med at ælte en dej. Eleverne lærer at bruge deres sanser til at vurdere dejen, inde den udrulles og tilføres et simpelt fyld og krydres med friske urter. Denne aktivitet indledes med at de selv skal kværne korn til mel.

Der vil i forløbet være indlagte pauser og til slut vil der være mulighed for at spise de nybagte tarte flambée og medbragt mad.

Seks flasker med dej og balloner på flaskehalsen.
©

Kornets hus

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3½ time
Pris:
3000 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Madkundskab - Mad og sundhed, Madkundskab - Madlavning
Fag:
Madkundskab
Læringsmål:
Praktiske øvelser og perspektivering indenfor temaerne ”Madtekniske egenskaber og håndværk” og "Ernæring og sundhed".