Immigrantmuseet, Furesø Museer

De tyske flygtninge

Eleverne skal arbejde kildekritisk med artikler og kronikker fra 1945-1949, der omhandler synet på de tyske flygtninge og flygtningelejrene i Danmark efter 2. verdenskrig. Eleverne skal debattere forskellige synspunkter om flygtninge, dengang og nu.

Er der et menneske bag tyskeren? I forløbet De tyske flygtninge skal eleverne arbejde kildekritisk med perioden umiddelbart efter Anden Verdenskrig, hvor flere end 250.000 flygtninge blev placeret i flygtningelejre i Danmark. Med hjælp fra artikler fra perioden skal eleverne undersøge og debattere datidens holdninger til, hvordan de tyske flygtninge egentlig skulle behandles. Skulle de have det bedre end den fattige dansker, og skulle man overhovedet hjælpe en gammel fjende? Forløbet tager udgangspunkt i den retorik, aviser og debattører lagde for dagen i den heftige debat omkring forholdene i de tyske flygtningelejre i Danmark og trækker paralleller til nutidens flygtningedebat.

De tyske flygtninge
Pigtrådshegn omkring flygtningelejr 1945
Foto

Furesø Museer

©

Furesø Museer

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis for daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9.
Fag:
Dansk, Historie, Samfundsfag, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Eleven kan målrettet læse historiske kilder og sprogligt nuanceret udtrykke sig mundtligt og skriftligt om historiske problemstillinger
Eleven kan redegøre for brug af fortiden i argumentation og handling