Middelaldercentret

Den magiske skov

Tag på en tur tilbage til middelalderens magiske og overnaturlige væsener. En tur i den magiske skov bringer jer tæt på nisser, de underjordiske, gengangere, helhesten og mange andre - hvis I tør!

Gør historie- og kristendomsundervisningen nærværende og tag med en af Sundkøbings borgere på dette skoleforløb, som er en tur i Middelaldercentrets magiske skov, hvor I kan møde vareulve, vampyrer, lygtemænd og helhesten.

Få indsigt i middelalderens åndsverden, der bar præg af den katolske kirke, men også af ældre sagn og myter. Hør om helgener, helbredende amuletter, om gengangeren og gravsoen og find ud af, hvordan det hele hænger sammen. Hvad betød religion og overtro for middelalderens mennesker - hvordan anså man livet og døden?

Den Magiske Skov er en omvisning i middelalderens tro og overtro. I begynder turen ved kirken, der er ved at blive opført i Sundkøbing. Her taler I om religionen i middelalderen og dens betydning.

Herfra går I til skoven, hvor fokus vil være på de mere overnaturlige væsener, men også på helgener og Gud, da disse ting er forbundet på forunderlig vis.

Den Magiske Skov er en udstilling, og der er derfor også skilte i skoven.


Fag: historie og kristendomkundskab

Døren til de underjordiske og galgebakken
Døren til de underjordiske og galgebakken
©

Middelaldercentret

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
2000 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Almindelig indvandrersprog - Kommunikation, Almindelig indvandresprog - Kultur og samfund, Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Historie - Historiebrug, Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Bibelske fortællinger, Kristendomskundskab - Ikke-kristne religioner..., Kristendomskundskab - Kristendom, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Dansk, Historie, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Fælles mål:

Kompetencemål:
Historie: Kronologi og sammenhæng, historiebrug
Kristendomkundskab: livsfilosofi og etik, kristendom, bibelske fortællinger, ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser

Færdighedsområder:
Historie: historiske scenarier, historisk bevidsthed
Kristendomkundskab: trosvalg & tilværelsesbetydning, livsfilosofi, kristendommens historie, fortælling & kultur, fortælling & livstydning.

Kanonpunkt: Kalmarunionen