Middelaldercentret

Den magiske skov

Tag på en tur tilbage til middelalderens magiske og overnaturlige væsener. En tur i den magiske skov bringer jer tæt på nisser, de underjordiske, gengangere, helhesten og mange andre - hvis I tør!

Gør historie- og kristendomsundervisningen nærværende, og tag med en af Sundkøbings borgere en tur i Middelaldercentrets magiske skov, hvor I kan møde varulve, vampyrer, lygtemænd og helhesten.

Få indsigt i middelalderens åndsverden, der bar præg af den katolske kirke, men også af ældre sagn og myter. Hør om helgener, helbredende amuletter, om gengangeren og gravsoen, og find ud af, hvordan det hele hænger sammen. Hvad betød religion og overtro for middelalderens mennesker, og hvordan forholdt man sig til livet og døden?

Tag på en tur i den magiske skov – hvis I tør!

Tilbuddet egner sig til fagene historie, kristendom og samfundsfag og kan således også bruges tværfagligt.

Forløbet kan tilpasses 3.-10. klasse.

Der er udarbejdet undervisningsmateriale, der kan bruges før og efter besøget på Middelaldercentret og derved give et kontinuerligt forløb. Materialet omhandler middelalderen generelt. Dette kan downloades nederst på siden.

https://www.middelalderakademiet.dk/den-magiske-skov

Helhest
Helhest
Foto

Edith Bach

©

Edith Bach/Middelaldercentret

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
85 kr.
Yderligere priser:
Prisen er pr. elev, 2 lærere gratis
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Almindelig indvandrersprog - Kommunikation, Almindelig indvandresprog - Kultur og samfund, Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Historie - Historiebrug, Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Bibelske fortællinger, Kristendomskundskab - Ikke-kristne religioner..., Kristendomskundskab - Kristendom, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Dansk, Historie, Kristendomskundskab, Samfundsfag
Læringsmål:
Historie:

Kompetencemål:
Kronologi og sammenhæng:
Via samtale med en af byens borgere får eleven indblik i det middelalderlige samfund, religion og overtro. Eleven kan, alt efter klassetrin, diskutere, reflektere og sammenligne den viden, eleven har modtaget under omvisningen, og kan sætte ord på forskelle mellem dengang og nu.

Historiebrug: Historiske scenarier:
Eleven får i mødet med borgeren, der omviser, samt resten af Sundkøbing praktisk erfaring i historien. Eleven ser, føler og mærker historiens forandringer og levevilkår på egen krop og med alle sanser. Gennem oplevelserne kan eleven, alt efter klassetrin, fortælle, reflektere og diskutere forskelle, ligheder, samfundsændringer og normer.

Kristendomskundskab

Kompetencemål:
Bibelske fortællinger:
Alt efter klassetrin kan eleven genkende, diskutere og forholde sig til de bibelske fortællinger, de møder i rundvisningen.

Livsfilosofi og etik:
Eleven kan forholde sig til den livsfilosofi, han/hun møder i fortællingerne i Den Magiske Skov.

Kristendom:
Eleven får et grundigt indblik i den katolske tro og kan, alt efter klassetrin, diskutere, analysere og snakke om den katolske tros betydning før og nu.

Eleven kan via oplevelser på egen hånd undersøge, diskutere og formidle budskaber ved brug af faglige ord og begreber.

Eleven får kendskab til tro og religion i en anden tid og kan via denne nye viden skabe en sammenhæng mellem fortid og nutid.