Dyregrupper
Forløbet starter i Naturværkstedet, hvor eleverne bliver sat til at sortere forskellige dyr i de grupper, som de synes passer sammen. Herefter sætter naturvejlederen en dialog i gang om, hvad der kendetegner f.eks. fugle, pattedyr m.m., og eleverne flytter om på dyrene, hvis de er placeret i de forkerte dyregrupper.
Herefter får eleverne levende mus i hænderne. De skal så beskrive musens kropsbygning, hvilken dyregruppe den tilhører, og hvem musen er i familie med. Musen placeres herefter i en fødekæde lavet af eleverne.
I NaturBornholms udstillinger (åbne fra 1. april til 31. oktober) er der eksempler på øens mange dyr. Her kan eleverne iagttage og klassificere de levende fisk, krybdyr og padder og komme tæt på de store udstoppede bisoner m.fl. De kan desuden bruge udstillingen til at beskrive dyrene og deres tilpasning til levested.
Før læringsaktiviteten på NaturBornholm er det en god idé, at eleverne har snakket om forskellige dyregrupper, levesteder og fødevalg. Mange oplevelser med dyr knytter sig til omgivelserne omkring skole og bolig. I kan låne grej til ”Hvem spise hvad”. Husk at booke disse aktiviteter inden.
Efter forløbet med naturvejlederen kan I blive i Naturværkstedet. Husk at booke Naturværkstedet på forhånd.
Læringsaktiviteten ”Dyregrupper” lægger op til at arbejde videre med at undersøge organismer i den nære natur, deres tilpasning, opbygning, og til hvilken dyregruppe de tilhører.
Praktisk information:
Hvornår: hele året
Tag gerne billeder med tablets eller mobiltelefoner under forløbet, der kan bruges til det videre arbejde på skolen.
Baggrundsmaterialer:
- Naturstyrelsen: Det er også min natur
- Zoopædagogik om børn og dyr – teoretisk, didaktisk og praktisk. Sara Tougaard, Mikkel Broe, Pernille Hjort og Ulla Didriksen. Zooskoletjenesten, 2008.
Arbejdsark:
