Sagnlandet Lejre - Vikingeområdet Fredsbjerg

En dag som viking

Lær livet at kende som rejsende eller fastboende viking. Afhængig af vind og vejr er der madlavning på bål, arbejde i træ, husflid og håndværk, en vikingefrokost og en god historie i vente.

Forløbet kan bookes fra uge 16 til uge 26,
samt uge 33 til uge 41.

Kontakt Sagnlandet Lejre for ledige tider

Forløbet foregår i Sagnlandet Lejres teltområde på Markedspladsen og omkring Kongehallen på Fredsbjerg. Det er den tidlige vikingetid, der spejler området fra Gl. Lejre med levn fra mægtige kongehaller, gravhøje og skibssætninger. Formidlerne arbejder i rolle som viking. 

Eleverne bliver budt velkommen på teltpladsen eller ved Kongehallen og deltager i hverdagslivet som rejsende eller som fastboende viking. Klassen kommer som fosterbørn for at lære om skik og brug i den tidlige vikingetid omkring en store Kongehal.

Der er mange gøremål, der skal ordnes på sådan en dag. Nogle elever tilbereder vikingemad på bål og gør sig i fællesskab nyttige med små håndværkssysler. De lærer at holde hus og at være gode værter, mens andre arbejder med brændehugning og forskellige håndværkssysler, afhængig af årstiden og vejret og lærer at være en god gæst. Der er måske oven i købet tid til små vikingelege. Forløbet afsluttes med en vikingefrokost omkring bålet, hvor også erfaringer, viden og oplevelser deles. Måske får I endda en lille fortælling med på vej.

2 formidlere i dragt og rolle er tilknyttet forløbet.

Fælles Mål:

Forløbet er med til at give elever kronologiforståelse, styrker elevernes historiebevidsthed og sætter forskelligt kildemateriale(rekonstruktioner, fortællinger og øjenvidneberetninger fra instruktørernes karakterer) i spil. Kildekritisk analyse bliver støttet og giver plads til elevernes egne tolkninger og refleksion over samspil med egen livsverden. Forløbet støtter fødevarebevidsthed og madlavningsteknikker og giver mulighed for at fortolke måltider med forståelse for værdier, kultur og levevilkår. Eleverne kan undersøge, perspektivere til egen livsverden og sætte ord på deres førstehåndserfaringer.

En Dag Som Viking
En dag som Viking
Foto

Abelone Bregninge

©

Sagnlandet Lejre

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
2550 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Håndværk og design - Håndværk - forarbejdning, Historie - Historiebrug, Madkundskab - Måltid og madkultur
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Historie, Kristendomskundskab, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne kan tilegne sig viden om vikingetiden og om forskellige genstande og redskaber.