Sagnlandet Lejre - Vikingeområdet Fredsbjerg

En dag som viking

Eleverne bliver budt velkommen på teltpladsen eller ved Skovhuset ved Kongehallen og deltager i hverdagslivet som rejsende eller som fastboende viking. I kommer som fosterbørn for at lære om skik og brug i den tidlige vikingetid omkring den store Kongehal.

Forløbet kan bookes fra uge 16 til uge 26,
samt uge 33 til uge 41.

Kontakt Sagnlandet Lejre for ledige tider

Forløbet foregår i Sagnlandet Lejres teltområde på Markedspladsen og omkring Kongehallen på Fredsbjerg. Det er den tidlige vikingetid, der spejler området fra Gl. Lejre med levn fra mægtige kongehaller, gravhøje og skibssætninger. Formidlerne arbejder i rolle som viking. 

Eleverne bliver budt velkommen på teltpladsen eller ved Kongehallen og deltager i hverdagslivet som rejsende eller som fastboende viking. Klassen kommer som fosterbørn for at lære om skik og brug i den tidlige vikingetid omkring en store Kongehal.

Der er mange gøremål, der skal ordnes på sådan en dag. I gør jer i fællesskab nyttige med små aktiviteter. I kan bl.a. lære at tænde jeres eget bål med vikingernes ildstål. Der arbejdes med forskellige håndværkssysler afhængig af årstiden og vejret. Der er måske oven i købet tid til små vikingelege. Forløbet afsluttes med et besøg i Kongehallen, hvor også erfaringer, viden og oplevelser deles. Måske får I endda en lille fortælling med på vejen.

2 undervisere i dragt og rolle er tilknyttet forløbet.

Fælles Mål:

Forløbet støtter kropsbevisthed, bevægelsesmønstre og håndværksmessig snilde som en fortolkningsramme som giver forståelse for værdier, kultur og levevilkår i vikingetiden. Eleverne kan anvende håndværksteknikker og kropsliggjorte erfaringer i praksis, reflektere over dette og omsætte det til ny praksis indenfor håndværk, idræt og leg. Eleverne får kendskab til ikke-kristne religioner og livsopfattelser.

En Dag Som Viking
En dag som Viking
Foto

Abelone Bregninge

©

Sagnlandet Lejre

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
2600 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Håndværk og design - Håndværk - forarbejdning, Historie - Historiebrug, Madkundskab - Måltid og madkultur
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Historie, Kristendomskundskab, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne kan tilegne sig viden om vikingetiden og om forskellige genstande og redskaber.