Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Aabenraa

En tur ud på overdrevet

Hvis du siger, noget er vildt overdrevet, har du faktisk overdrevet for vildt!

Hvad vi mener med det, ved I, når museumsformidleren bogstaveligt talt har taget jer med ud på overdrevet, og I har fået dette kulturlandskab op under neglene. Vi har fokus på landskabets dannelse via istidens processer, det menneskeskabte kulturlandskab og biodiversitet. Eleverne får en opgave undervejs, som de skal løse i tremandsgrupper.

Da skoven efter istiden indtog det danske landskab, var der områder, som de græssende dyr holdt åbne. Her kunne lyset trænge ned og give grobund for en mangfoldighed som kun få andre steder i den danske natur. De fleste af de områder blev kulturbetingede, da mennesket begyndte at dyrke jorden, og det er de områder, vi kalder overdrev.

Et overdrev er et græsningsområde, som består af græsser, urter og træer. Ofte ligger det på de dårligste jorde, med sten, skråninger og fugtige områder, der ikke egner sig til dyrkning, men hvor det er godt at græsse. Turen er 2 km lang i kuperet terræn. Det tager ca. 3 timer - heraf 1,5 time på overdrevet.

Sted: Bjergskoven – ca. 5 km fra Kliplev og 10 km fra Aabenraa

Tilmelding: 4 gratis forløb efter først til mølle, herefter 1.800 kr. Kontakt Asbjørn Holm, asho@msj.dk, tlf. 65370774 / 51164870

Inspiration: www.fredninger.dk/fredning/bjergskov/

-

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
1100 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Perspektivering, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Biologi, Historie
Læringsmål:
Eleverne vil lære noget om kronologi og sammenhæng, livsgrundlag og produktion før og nu. For udskolingen fokus på biodiversitet og menneskets samspil med naturen.