Skagens Museum

Fælleskabet på spidsen

Kunstnerkolonien i Skagen var et skabende fællesskab – men hvad betyder det? Hvordan opstod fællesskabet i Skagen? Hvem var kunstnerne, og hvordan arbejdede de sammen?

Forløbet tager afsæt i kunstværkerne i vores aktuelle samlingsudstilling. Vi kommer både til at fordybe os i enkelte værkers motiv, farver og teknikker, og til at snakke om temaer på tværs af forskellige kunstnere og værker.

I kan f.eks. opleve: Brøndums spisesal, P.S. Krøyers Sankt Hansblus på Skagen strand eller Michael Anchers Ved frokostbordet.

 

Sankt Hansblus på Skagen Strand 1906

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
50 min.
Pris:
600 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
EUD, EUX, Læreruddannelser, Tekniske skoler
Ungdomsuddannelse:
EUD, EUX, HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Billedkunst, Dansk, Design, Samfundsfag
Læringsmål:
På Skagens Museum bygger vi vores undervisning på pædagogiske principper og didaktiske greb, der understøtter elevernes mulige læring gennem dialog, sanselighed og fordybelse.

Dialogbaseret undervisning
Vi lægger vægt på, at undervisningen er dialogisk og engagerende. Eleverne inviteres til at dele deres tanker og perspektiver, mens vi sammen udforsker kunstens betydning og historie. Denne tilgang styrker elevernes evne til at formulere og diskutere idéer i fællesskab, ligesom eleverne bliver aktive medskabere af den læring, de modtager.

Kropslighed og sanselighed
Undervisningen inddrager krop og sanser for at skabe en helhedsorienteret læring. Eleverne engageres gennem bevægelse, lyd, taktilitet og æstetik, der gør kunstens verden levende og nærværende.

Fordybelse
Vi arbejder med metoden slow looking for at skabe tid og rum til fordybelse. Eleverne opfordres til at observere værker, genstande eller interiører over tid, og undersøge kunsten gennem en meditationsinspireret metodik.

Se alle tilbud fra: