Naturskolen Silkeborg

Fisketur

Mærk roen sænke sig på en fisketur. Eleverne introduceres til forskellige fisk, og så skal vi naturligvis på fisketur ved en nærliggende sø.

Aktiviteter

Kastenet, sænkenet, fiskelustre, bue og pil, vod, trawl, fiskestænger, ruser, tejner – vi kunne blive ved. Mennesket har gennem tiden opfundet mange fiskeredskaber tilpasset forskellige former for bytte. Vi går til en af de nærliggende søer med fiskestænger og sænkenet. Her lærer eleverne at fiske med primitive redskaber – og samtidig får de forhåbentlig mærket den ro, der sænker sig over én, når man opholder sig i naturen. Forhåbentlig fanger vi noget – og hvis ikke, så har det været en god oplevelse alligevel.

Forberedelse

I kan prøve at finde regnorm og lære at håndtere dem på forhånd. De kan godt være svære at sætte på en krog, hvis man i forvejen er lidt nervøs for at holde dem i hænderne. I kan også skære jeres egen fiskestang – se hvordan på skoveniskolen.dk (følg linket i "Undervisningsmateriale"). Hertil skal der bruges en prop, så I kan også undersøge, hvad man kan bruge som alternativer til en købt prop. Man kan selvfølgelig bruge en vinprop – men hvad med en fyrrekogle? Flyder den? Prøv selv med flere ting.

Efterbehandling

Kan I bygge en fisk? Fisk har en svømmeblære, som den kan regulere sin position i vandet med. Er der meget luft i, ligger fisken højt i vandet. Er der mindre luft i, ligger fisken dybere i vandet. Måske kan I bygge jeres egen fisk af tomme plastflasker, balloner og plastslanger. I kan også tegne fisk og sætte papirclips på munden af fiskene. Så kan I fiske i en tom balje hjemme i klassen, hvis I sætter magneter på enden af jeres fiskestænger. Eller pynt hele jeres klasse som en sø eller et hav under overfladen med tegnede fisk og planter. Så kan I have det som en fisk i vandet hver dag! 

Undervisningsmateriale

Lav en fiskestang

Fisk

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Prisen er kun for folkeskoler i Silkeborg Kommune
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
Udarbejdes efter det aktuelle formål