Greve Museum

Forstadens stemmer - Greve

I samarbejde med Forstadsmuseet har Greve Museum udviklet et nyt forløb om kilder og forstadens historie.

Tag klassen med til Greve, og lær om kilder og forstadens historie!

Vi er tilbage i år 1945, da drømmen om det gode liv uden for byen begynder at blive til virkelighed i Danmark. Omkring alle større byer i Danmark voksede forstæderne frem med deres genkendelige rækkehuse, parcelhuse og boligblokke.

Eleverne skal i dette forløb dykke ned i historiske kilder om forstæderne og selv undersøge, hvilke drømme beboerne havde. Eleverne får adgang til kildesæt med erindringer, avisartikler og reklamer, der giver mulighed for at arbejde kildekritisk med forstadens stemmer.

Efter at have arbejdet med beretninger som kilder hjemme i klassen skal vi ud i forstadens byrum og undersøge de fysiske levn. Sammen med museets underviser går klassen på opdagelse og udforsker, hvorfor børnehaver, S-togslinjer, cykelstier, idrætshaller og boligblokke er placeret, hvor de er.

Forløbet slutter af med, at eleverne hjemme på skolen skal producere deres egne beretninger, som kan fungere som kilder for eftertiden.

Se undervisningsmateriale på Greve Museums hjemmeside

Forstadens Stemmer
©

Forstadsmuseet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
350 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Dansk - Fremstilling, Dansk - Læsning, Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Dansk, Historie
Læringsmål:
Eleverne kan med faglige begreber vurdere forskellige typer kilder om forstaden.

Eleverne får kendskab til forstædernes historie og kan redegøre for, hvad der er det særlige i deres eget forstadsområde.

Eleverne kan udarbejde et produkt, der kan fungere som elevernes egne historiske beretninger til eftertiden.

Se alle tilbud fra: