Slagelse kommune

Fra genstand til menneske 7.-9. klasse

Formålet med besøget på Dansk Forsorgshistorisk Museum er, at eleverne sammen med en autentisk formidler (tidl. ansatte) får mulighed for at gå i dialog med og stille spørgsmål til formidlers personlige beretninger, museets genstande og udstillinger. Besøget sætter fokus på udvikling og forandring i forsorgshistorien i Danmark, så eleverne får mulighed for konkret at indleve og engagere sig i museets forskellige tematikker. Forløbet kan perspektiveres til 1900-tallets forandringer i menneskesyn og udvikling af et velfærdssamfund.. 

Forløbet på museet giver eleverne mulighed for at arbejde med forskellige tematikker: 

  • Fra dårekiste til anstalt, 
  • Da de åndssvage blev farlige
  • Livet på anstalterne for de reelt åndssvage 
  • Normaliseringen – et nyt menneskesyn
  • FN’s handicapkonvention

Museet har fokus på en dialogbaseret tilgang og varierer mellem elevsamtaler, små øvelser samt miniforedrag tilpasset den enkelte klasse. Eleverne vil blive udfordret med forskellige faglige problemstillinger og undersøgelser undervejs, hvor der er fokus på at bruge museets genstande og beretninger i deres egen fortolkning af forsorgens historie. 

Klassen bliver fordelt i forskellige rum i udstillingen, hvor dialogen mellem elever, genstande og autentisk formidler er centrum. 

Der er fokus på, at eleverne øver sig I at stille spørgsmål og inddrage konkrete historiske spor og beretninger, som kan være forberedende til folkeskolens prøve i kulturfagene.

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Historie - Kildearbejde
Fag:
Dansk, Historie, Projektopgaven, Samfundsfag, Uddannelse og job
Læringsmål:
?

Se alle tilbud fra: