Fra Øresund til Oceantank
Forbered dine elever til den fællesfaglige naturfagsprøve med det nye undervisningsforløb "Fra Øresund til Oceantank" på Den Blå Planet.
Med udgangspunkt i Øresund skal eleverne selv lave et akvarium til en dansk saltvandsfisk. Eleverne skal i grupper tage vandprøver, konstruere vandrensningsfiltre, lave forsøg med springlag samt justere saliniteten i vandet. De særlige forhold ved Øresund, et af verdens største brakvandsområder, gennemgås med en biologisk og geografisk vinkel, mens fysik/kemi anvendes i det praktiske arbejde. Forsøgene perspektiveres til de daglige arbejdsgange på Den Blå Planet med Oceantanken som eksempel.
Før, under og efter
Det er en fordel, men ikke afgørende, hvis klassen har arbejdet med emnerne inden besøget på Den Blå Planet. Under besøget opfordres eleverne til at dokumentere deres forsøg, så de kan arbejde videre med det hjemme på skolen. Efter besøget kan eleverne arbejde projektorienteret med de 7 opgaver, hvor der sættes fokus på udvalgte emner, som bliver bragt op i ”Fra Øresund til Oceantank”. Eleverne kan enten arbejde med opgaverne som et emne eller som en problemstilling.
Forløbet er udviklet af Skoletjenesten på Den Blå Planet i samarbejde med lærere fra Frederiksberg Kommune.
