Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

Gammel Estrups riddere

På Gammel Estrup skal I på en rejse tilbage til middelalderen. Her møder børnene en af Gammel Estrups riddere og sammen med ridderen, skal de lege sig igennem et læringsmiljø, som dengang gammel Estrup var en vaskeægte ridderborg! Når vi leger og lærer bruger vi kroppen, sproget og sanserne. Vi udforsker en anden verden og kultur end vores egen, ved at gå på opdagelse, udforske og tale om herregården sammen i fællesskab.

Børnene træder sammen med den udklædte museumsformidler ind i rollen som riddere på Gammel Estrup. Sammen med ridderen starter de med at gå på opdagelse i udstillingen. For at blive rigtige riddere, skal børnene herefter male deres eget våbenskjold. Våbenskjoldene er en måde, hvorpå børnene igennem kreativitet kan kommunikere noget om deres egen identitet. Børnene lærer både om våbenmærker og deres betydning, men også om hvad det vil sige at være del af et fællesskab, selvom de er forskellige. Skjoldet kan de tage med hjem ved dagens afslutning.

 

Som fuldt udrustede riddere skal børnene prøve kræfter med forskellige ridderdiscipliner i en ridderturnering, der både sætter gåpåmodet og motorikken på prøve. Ridderlegene er fælles lege, hvor vi udforsker bevægelse og sociale omgangsformer. I forbindelse med legene øver børnene sig i at deltage både iagttagende og gennem mere initiativtagende positioner.

 

Til slut sætter børnene deres segl på en fælles håndfæstning og afgiver et ridderløfte. Håndfæstningen er baseret på et gammelt lovdokument og I kan tage det med hjem og arbejde videre på det. Dokumentet beskriver opgaverne og reglerne for det sociale samspil ridderne imellem. 

 

Små riddere i hård kamptræning
Små riddere på Gammel Estrup - Herregårdsmuseet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
1500 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
3, 4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Alsidig personlig udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
Læringsmål:
Formålet med forløbet er at vi igennem ridderens velkendte karakter inkorporerer specifik kulturhistorisk viden om middelalderen igennem leg og aktivitet. På denne måde understøttes en række læreplanstemaer, herunder krop og bevægelse, sociale kompetencer, sproglig og personlig udvikling, viden om kultur og natur.