Griffenholm - jagten på det ukendte
I skoven lurer mystiske væsener og i trætoppene bor Professor J. A. Griffenholm. Her observerer, studerere og eksperimentere han med fabeldyr. I dette skoleforløb kommer klassen på en opdagelsesrejser uden lige i Griffenholm, og skal hjælpe professoren og hans assistenter med at finde spor, løse gåder og gøre opdagelser, ved hjælp af evner som langsomhed, grundighed, fantasi og ikke mindst nysgerrighed.
Fag: dansk, historie og kristendomkundskab.
Når eleverne modtages i Griffenholm, får de udleveret BOGEN. Denne indeholder 9 opdagelser, som eleverne i hold skal løse. Det kræver samarbejde, fordybelse, langsomhed og grundighed at løse opgaverne. Der er ikke altid et facit - noget er op til diskussion og elevernes fantasi!
Eleverne udfordres også, idet BOGEN er skrevet i hånden, og der er en del tekst at læse, og forstå, til gåderne.
Forløbet sætter fokus på kildekritik, myters opståen og overtro, samtidig med at eleverne er på en tidsrejse ind i et ganske anderledes univers.
Undervisningsforløbet er tilrettelagt med fokus på historie, dansk og kristendomskundskab, men ligeledes med elementer af historiebrug og inddragelsen af historiske scenarier.
Scenen er sat i 1900-tallet, da dette var en periode med fokus på videnskab, opdagelse og forskning, da der stadig var mørke pletter på landkortet, men samtidig troede man også på mere mellem himmel og jord. Det er ligeledes en periode og et scenevalg, som eleverne kan genkende fra Harry Potter, og derfor vil de føle sig på hjemmebane i omgivelserne.
Der er lydscene med forskellige former for lyde, som er med til at sætte stemningen for eleverne - og også forvirre dem lidt.
