MÆRKVÆRK

IND I MØRKET – om racisme, højreekstremisme og radikalisering

TEATEROPLEVELSE I UNDERVISNINGEN

Forløbet består af
•    teaterforestillingen IND I MØRKET – en ungdomsforestilling om racisme, højreekstremisme og radikalisering
•    Oplæg & samtale med fagpersoner 
•    Undervisningsmateriale

TEATERFORESTILLINGEN
IND I MØRKET er en åbnende oplevelse, der danner fælles udgangspunkt. IND I MØRKET er en intens blanding af fiktion og dokumentarisme, der trækker tråde fra historiske bevægelser til den højreekstremisme, som igen er på fremmarch. MÆRKVÆRK ønsker at styrke de unges bevidsthed, så de kan genkende og stille spørgsmål, når de møder ekstreme synspunkter og polariserede verdensbilleder.

OPLÆG & SAMTALE*
For yderligere indsigt inviterer vi fagpersoner til at dele viden, perspektiv og analyse. Publikum kan stille spørgsmål. Vi er ved at lave aftaler med oplægsholdere og håber vi kan offentliggøre navne ca. 1. maj. Oplæggene kommer til at ligge i forlængelse af forestillingerne kl. 12.

UNDERVISNINGSMATERIALE
Består af praktiske øvelser, der samler op og bygger bro til elevernes arbejde med at udvikle kompetencer til at deltage i samfundssamtalen og have mod til at udtrykke egne holdninger. 

*oplæg med debat/spørgsmål finder sted tirsdag, onsdag og torsdag umiddelbart efter forestillingen kl. 12.
Varighed 45 min i alt.
 

Vi ser en ung dreng, der kigger lige frem. I virkeligheden sidder han og kigger på nettet og alle de højreradikale personer bag ham viser noget af det han ser på nettet.
Foto

Robin Neil Hart

©

MÆRKVÆRK PR skabt til forestillingen IND I MØRKET

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
40 kr.
Yderligere priser:
SPILLETIDER kl. 10 & kl. 12 VARIGHEDEN er ca. 1 time for forestilling, OPLÆG & SAMTALE på udvalgte dage umiddelbart i forlængelse af forestillingerne kl. 12, ca 45-60 min. UNDERVISNINGSMATERIALE 1-2 timer
Max deltagere:
72 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Drama - Dramaanalyse, Elevernes alsidige udvikling, Geografi - Perspektivering, Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng, Medier - Medieanalyse, Samfundsfag - Politik, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Historie, Medier, Projektopgaven, Samfundsfag
Læringsmål:
Forløbet udgør et bevidstgørende læringsrum, der giver de unge lyst og kompetencer til at være kritiske medborgere i samtalen om demokrati, ytringsfrihed og radikalisering.

Grunden til at tilbyde et læringsforløb ud fra en teaterforestilling er, at den fælles oplevelse også giver et fælles fundament eleverne kan vende tilbage til og tale/reflektere og arbejde ud fra samtidig med at de kunstneriske greb og virkemidler kan åbne og anskueliggøre tematikkerne på nye måder. I den aktuelle situation med det formål at bevidstgøre de unge og med udgangspunkt i den fælles oplevelse at udvikle deres kritiske sans samt udfordre og opfordre dem til at bruge den.

Ved at præsentere de unge for en historisk kontekst giver vi dem indsigter til bedre at kunne genkende og stille spørgsmål, når de møder racisme og radikalisering – on- og offline. Ambitionen er at klæde dem på til fremadrettet at reagere og turde tage samtalen, når/hvis de møder ekstremistiske holdninger og verdensopfattelser.

Se alle tilbud fra: