Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

Jul på Gammel Estrup anno 1918

Eleverne får et indblik i de kristne ritualer og traditioner der knytter sig til jul, igennem en historisk helhedsoplevelse om jul på en herregård omkring år 1900.

Stuepigen eller tjeneren tager eleverne rundt i de julepyntede stuer og sale og fortæller, hvordan både tjenestefolk og herskab fejrede jul i det store hus i 1918. Under omvisningen vil børnene høre om juletraditioner gennem tiden med fokus på familien på Gammel Estrup. Gammel Estrups julefortælling forankres igennem undersøgende, kreativt, sanseligt og æstetisk værkstedsarbejde.

Vi anvender datidens julebag, juleklip, julelege og juletraditioner som indgangsvinkel til en forståelse af fortidens mennesker og deres livsverden. Særligt det store spænd imellem herskab og tjenestefolk vil under forløbet blive accentueret.

Dreng med julehjeret
Hands-on undersøgelse af herregårdens historiske julepynt

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
1500 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Dansk - Læsning, Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Kristendom, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Vi anvender datidens julebag, juleklip, julelege og juletraditioner som indgangsvinkel til understøttelse af de forskellige kompetenceområders læringsmål og eleverne opnår herigennem en forståelse af fortidens mennesker og deres livsverden.