Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

Jul på Gammel Estrup anno 1918

Vi tager jer med til jul for herskab og tjenestefolk for hundrede år siden, hvor den sidste greve boede på Gammel Estrup, og alle herregårdenes stuer og sale er pyntet særligt op til den store højtid. Vi skal se, hvordan både greven og hans mange ansatte forberedte juletiden, og hvordan de fejrede julen.

I år tilbyder vi hele tre forskellige juleaktiviteter, så I kan finde lige præcis det tilbud der passer bedst til jeres december-dag ude af huset:

Juleforløb
Varighed: 3 timer
Pris: 1500 kr.
Aldersgruppe: Alle
Antal: Max 30 børn pr. gruppe

Sammen med en formidler kommer man rundt til tre julestationer. Vi skal rundt i de julepyntede stuer og sale og høre om, hvordan både tjenestefolk og herskab fejrede jul i det store hus. Vi skal klippe og klistre, og så skal vi lege, udforske og være medskabere af fortællinger om jul.

Juleomvisning
Varighed: 1 time
Pris: 700 kr.
Aldersgruppe: Alle
Antal: Max 30 elever pr. gruppe

Sammen med formidler kommer man på en stemningsfyldt tur rundt i de julepyntede stuer og sale og høre om, hvordan både tjenestefolk og herskab fejrede jul i det store hus.

På egen hånd med en jule-materialekasse
Varighed: ca. 1,5 time
Pris: 200 kr.
Aldersgruppe: Alle
Antal: Materialer til max 30 elever

Efter en kort velkomst og introduktion til materialekassen fra en af museets formidlere, sendes I på egen hånd ud på julesporet, som tager jer rundt på herregården for at mærke, se, lytte, synge og dufte jer klogere på julen på en herregård anno 1918. Kaster man sig ud i alle julesporets aktiviteter varer det ca. 1,5 time.

Julemusik på herregården
Julemusik fra en antik rejsegrammofon

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
1500 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedfremstilling, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Dansk - Læsning, Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Kristendom, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie, Kristendomskundskab, Samfundsfag
Læringsmål:
Vi anvender datidens juleklip, julelege og juletraditioner som indgangsvinkel til understøttelse af de forskellige kompetenceområder og eleverne opnår herigennem en forståelse af fortidens mennesker og deres livsverden.