Boldrup Museum - Nordjyske Museer

Lys og lysestøbning

I en stemningsfuld autentisk ramme kan I opleve belysningens historie i det private hjem, lige fra det åbne ildsted og helt frem til det elektriske lys. Vi laver derefter nogle flotte lys, på samme måde som husmanden gjorde det i år 1900.

Hvordan fik man lys i sit hus før det elektriske lys? Efter et stemningsfuldt oplæg om dette emne i den gamle, mørke og lavloftede skolestue går vi i det nye undervisningslokale, hvor vi i fire grupper dypper vores egne fine lys, helt som husmanden gjorde det i år 1900. Vi bruger dog paraffin og ikke fåretælle. Efter nogle timer har vi lavet en masse flotte lys i forskellige farver, som eleverne selvfølgelig får med hjem. Julegaven til bedstemor?

Pauser puttes ind, hvor det passer i programmet, og der skal nok blive tid til at opleve museet og hilse på museets dyr.

Der er mulighed for at udvise stor kreativitet, når man laver sine egne lys.
Der er mulighed for at udvise stor kreativitet, når man laver sine egne lys.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
5 timer
Pris:
900 kr.
Yderligere priser:
En undervisningsdag koster 900 kr. Herudover betales for det aktuelle materialeforbrug. Tilbuddet er gratis for skoler i Rebild og Mariagerfjord kommuner; disse betaler kun for materialer.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Håndværk og design, Historie
Læringsmål:
Eleverne kan ud fra en konkret fysisk oplevelse danne sig et klart og håndgribeligt billede af, hvordan man har fået lys i sit hjem op gennem tiderne, frem til det elektriske lys' indtog.

Eleverne er i stand til at lave deres egne lys, på samme måde som de blev lavet omkring år 1900.

Eleverne får en fornemmelse og perspektiveringsmulighed for, hvordan den teknologiske udvikling har ændret helt grundlæggende livsvilkår i samfundet.