Mad i middelalderen
Ved indgangen til middelaldercentret mødes gruppen med formidleren – i dag skal vi i lære som tjenestepiger og -drenge i et middelalderkøkken. Udstyret med små kurve begiver vi os op på stormandsgården, og allerede på vej derop finder børnene spiselige urter, som vil blive en del af måltidet. På stormandsgården kværner vi selv korn til mel ved egen håndkraft og krydrer brøddejen med de indsamlede urter. Børnene bager små fladbrød på ildbænken og hører om middelalderens madvaner, hvordan man holdt fest, og hvad man drak. Turen afsluttes med fælles frokost i et af middelaldercentrets hyggelige huse, hvor måltidet består af de hjemmebagte brød og et stort krus æblemost. Foruden bålduften tager børnene også en masse ny viden om middelalderens mad, spiselige urter og gamle traditioner med sig hjem.
Praktiske oplysninger
Tag praktisk tøj på, og vær opmærksom på, at børnenes tøj kan lugte af bål efter turen.
BMC-undervisningsmateriale:
Her findes bl.a. vores introbog til middelaldercentret, ”Velkommen til middelalderen og til Bornholms Middelaldercenter”, og opgavearkene ”Levende billeder”, som er målrettet mellemtrinnet. Enkelte ark kan dog allerede bruges i indskolingen.
