Nonnebakken: På sporet af vikingetiden for 4.-6. klasse
I undervisningsforløbet Nonnebakken: På sporet af vikingetiden, tager vi eleverne med på en rejse tilbage i tiden for at udforske vikingetiden og Nonnebakken i Odense. Forløbet kombinerer historie og kropslige læringsopleverser. Formålet er at gøre fortiden levende ved at forbinde eleverne med spor fra vikingetiden, som stadig kan anes i byens landskab.
Gennem leg, fortællinger og interaktive aktiviteter får eleverne en dybere forståelse for vikingetidens Odense. Undervisningsforløbet starter ved Nonnebakken, hvor eleverne føres ind i vikingetidens verden gennem en sansebaseret tidsrejse. Her oplever de, hvordan byens lyde og lugte har ændret sig siden vikingetiden. Ved hjælp af få remedier genskaber vi Nonnebakken, så eleverne får en kropslig opfattelse af borgens dimensioner. Derefter går turen videre langs Odense Å, hvor eleverne gennem fortællinger, dialog og leg lærer om vikingetidens Odense og de udfordringer, byens indbyggere stod overfor.
Undervejs vil formidleren skabe et trygt og inddragende rum, hvor elevernes nysgerrighed og opmærksomhed vækkes.
Formidleren skifter mellem forskellige former for læring og dialog. Nogle gange lytter eleverne, mens de i andre dele af forløbet deltager aktivt genemme leg og dialog. Der vil være fokus på at give plads til elevernes tanker og refleksioner, samtidig med at forløbet holdes i en klar retning.
Formidleren vil tydeligt angive, hvornår eleverne skal lytte, deltage eller arbejde selvstændigt. Som lærer er du velkommen til at spørge formidleren, vis du er i tvivl om din rolle undervejs.
VIGTIGT: Forløbet starter ved Nonnebakken og slutter på museet TID
Forløbets aktiviteter tilpasses klassetrinnet.
Vær opmærksom på, at vandringen foregår udendørs og i al slags vejr.
