Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Aabenraa

Ohøj landkrabber nu skal I høre...

Hvorfor blev Aabenraa en af Danmarks og Sønderjyllands vigtigste søfartsbyer i midten af 1800-tallet? Det prøver vi at finde et svar på i dette undervisningsforløb, der bringer eleverne ud på langfart. Fra Østersøen kommer vi både til Middelhavet, Syd- og Nordamerika, til Afrika og helt ud til Fjernøsten og videre til Australien. Det bliver en rejse der på den ene side er fyldt med fascinerende eventyr og utrolige historier, og på den anden side er den præget af en barsk hverdag med frygt for pirater og forlis.

Udgangspunktet er museets udstillinger. Her kommer vi ind på emner som:

  • Skibsbygning
  • Sejlskibe
  • Sejlruter
  • Navigation
  • Spændende og farlige oplevelser

Efter undervisningen i udstillingerne skal eleverne i gang med at fremstille en lille tegneserie. Inspirationen henter de blandt de mange udstillede genstande og de tilhørende historier. Oplysningerne fra undervisningen kan selvfølgelig også bruges.

Vi skal møde inderen fra Calcutta, piraterne i Mideelhavet og navigere rundt på verdenshavene

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
1100 kr.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3., 4., 5.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedkommunikation, Elevernes alsidige udvikling, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie
Læringsmål:
Forløbet hjælper eleverne med at blive fortrolige med dansk kultur og historie. Det er også med til at give dem en sammenhængsforståelse og et kronologisk overblik i forhold til hvordan ændringer i erhvervslivet indvirker på såvel hverdags- som samfundslivet. Derved styrkes elevernes forståelse af at menneskers liv og livsvilkår gennem tiderne bygger på kontinuitet og forandring. Undervisningen inddrager historiske scenarier som giver eleverne et anderledes indblik i fortiden samtidig med at de er udtryk for fortolkninger af forhold og situationer i fortiden. Indlevelsen styrkes derved.