Museet for Samtidskunst Roskilde

Pleasure Politics

Vores krop er politisk. Hvordan den ser ud, hvad den har lyst til og hvordan det føles, påvirkes i høj grad af samfundet vi omgiver os med og hvilke normer, idealer og hierarkier der cirkulerer omkring os i markedsføring, politik og kultur. Med udgangspunkt i Maja Malou Lyses værk ”Antibodies” der indgår i museets samling, diskuterer vi hvordan normer for kønsidentitet, krop og seksualitet opstår i samfundet og er dybt integreret i vores hverdag, både bevidst og underbevidst.

I dette undervisningsforløb undersøger vi hvordan vores forståelse af kropsidealer, kønsidentitet og seksualitet er tæt forbundet med vores tids kulturelle og politiske realiteter. Med udgangspunkt i Maja Malou Lyses værk ”Antibodies” der indgår i museets samling, diskuterer vi hvordan normer for kønsidentitet, krop og seksualitet opstår i samfundet og er dybt integreret i vores hverdag, både bevidst og underbevidst. Undervisningsforløbet foregår på Ro’s torv, Roskildes lokale shoppingcentrum, hvor krop og identitet er vigtige valutaer i den kapitalistiske hverdagsscene. Sammen undersøger vi videoværket, dets æstetiske udtryk og tematiske argumenter og går dernæst ud og afprøver dem i shoppingcenterets hverdagsscene, hvor vi sammen identificerer og diskuterer spor af begærspolitik, som de udspiller sig på mange planer.  

Stilbillede fra Antibodies af Maja Malou Lyse

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
550 kr.
Yderligere priser:
Gratis for folkeskoler i Roskilde Kommune
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
Læreruddannelser
Ungdomsuddannelse:
EUD, EUX, HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Billedkunst, Dramatik, Idræt, Mediefag, Samfund og sundhed, Samfundsfag
Læringsmål:
Eleverne lærer at identificere og forholde sig kritisk til normer for kønsidentitet, krop og seksualitet. Undervisningsforløbet tydeliggør samfundets ofte konservative og firkantede måde at iscenesætte idealkroppe og seksualitet, og pointerer hvordan vi alle er med til at opretholde de idealer, ved ikke at sætte spørgsmålstegn ved dem. I forløbet skabes et trygt rum for samtale om følelsen af ikke at passe ind i normen, og hvordan vi kan hjælpe hinanden med at skabe plads til og fejre hinandens forskelligheder.