ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation

POSTMYSTERIET

Postbuddet på ENIGMA har brug for jeres hjælp! Der er sket noget skrækkeligt. Et brev er forsvundet i tiden og det er ikke et hvilket som helst brev – det er et kærestebrev! For at redde kærligheden, finde brevet og sende det tilbage i tiden, må vi ringe til fortiden via et 100 år gammelt omstillingsbord og lære at skrive morsekode med prikker og streger. Endelig må vi designe og tegne vores egne frimærker, så vi kan sende det vigtige brev tilbage i tiden.

Tegn jeres egne frimærker

Forløbet er bygget op om en fiktiv fortælling om postbuddet, der rejser i tiden for at finde det forsvundne brev – et originalt kærestebrev fra år 1820. Postbuddet fortæller, hvordan man sendte breve for 200 år siden – dengang var der ingen numre på husene, så hvordan fandt brevet frem til modtageren? Sammen med postbuddet møder eleverne nogle af de kommunikationsteknologier, som har skabt vores digitale verden, med iPads og internet. Undervejs leger børnene gæt og grimasser med fortidens transportmidler og skriver morsekode ved at rutsje som prikker og streger. Til slut designer og tegner de deres egne frimærker, så det vigtige brev kan sendes tilbage i tiden.

Børn leger posthus
ENIGMAs posthus til de mindste
Foto

Nanna Reimers

©

ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
1040 kr.
Yderligere priser:
Prisen er ekskl. moms.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
3, 4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kommunikation og sprog
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
Læringsmål:
Dagtilbud: Kultur, æstetik og fællesskab.
Indskoling: Forløbet understøtter Danskfagets kompetenceområder fremstilling og respons, når børnene designer og tegner deres egne frimærker og vi taler om frimærkernes budskaber. Forløbet er rettet mod Historiefagets kompetenceområder kronologi, samfund, familie og fællesskaber. Eleverne får viden om og kan sammenligne kommunikation før og nu, og kan relatere det til eget liv.