Steno Museet

Retsmediciner for en dag – naturvidenskab i virkeligheden

Ægte organer, retsmedicinske redskaber, leverceller og et kig ind bag kulisserne hos henholdsvis en retsmediciner og en retskemiker på Aarhus Universitets Hospital. Det er noget af det, eleverne kan opleve i dette forløb, hvor vi har fokus på, hvordan naturvidenskabelig forskning og viden om kroppen kan anvendes til løsning af problemer og udfordringer i det virkelige liv.

Udstillingen Videnskab er lidenskab udgør rammen, når eleverne sammen med formidleren skal efterforske et dødsfald i forbindelse med en brand.

Elevernes egen viden udbygges gennem undersøgelser og iagttagelser, diskussion og forskellige aktiviteter, hvor relevante dele af udstillingen inddrages og der perspektiveres med eksempler på autentiske problematikker og genstande.

Undervejs skal eleverne nærstudere ægte organer, så de oplever forskellen på raskt og sygt væv. De skal forholde sig til en autentisk case og arbejde med molekylemodeller som led i en retskemisk undersøgelse. Her skal de også forholde sig til fordele og ulemper ved brug af forskellige typer af modeller, alt efter hvad de skal bruges til.

Afslutningsvis bliver der tid til refleksion og drøftelse af den medicinske forsknings rolle i samfundet og hvad det har af perspektiver.

Naturvidenskab i virkeligheden
Foto

Tobias Wang Bjerg

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
675 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Kommunikation, Biologi - Modellering, Biologi - Undersøgelse, Biologi - Perspektivering, Fysik/kemi - Kommunikation, Fysik/kemi - Modellering, Fysik/kemi - Undersøgelse, Fysik/kemi - Perspektivering
Fag:
Biologi, Fysik/kemi
Læringsmål:
Eleverne forstår og engageres i at anvende metoder fra naturfaglige dicipliner til problemsløsning.

Eleverne reflekterer over forsknings betydning i samfundet.

Eleverne får et indblik i retsmedicineres og retskemikeres arbejde.