Glud Museum

Selvforsyning: Når mad på bordet krævede hårdt arbejde

Hvordan holdt man sig sund og mæt, før man kunne købe juice og rugbrød i supermarkedet? Vi rejser tilbage i tiden og ser nærmere på, hvordan man i gamle dage høstede og forarbejdede naturens ressourcer: korn, frugt, grøntsager og mælk.

Eleverne får et indblik i livet som selvforsynende bondefamilie på gården Badensminde, hvor vi ser nærmere på gårdens indretning og redskaber. Vi undersøger også, hvordan hele familien arbejdede sammen for at have mad nok til hele året. 

Som aktivitet presses medbragte æbler til most.

Selvforsyning og haver.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
1000 kr.
Yderligere priser:
Der er gratis adgang til museet for alle dagtilbud og skoler. Der betales kun for den tid, hvor museet stiller personale til rådighed - 500 kr. pr. time.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Elevernes alsidige udvikling, Historie - Kronologi og sammenhæng, Madkundskab - Mad og sundhed, Madkundskab - Måltid og madkultur, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Dansk, Historie, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Historie: Eleven kan beskrive hverdagslivet i bondesamfundet og forklare, hvordan man var selvforsynende før industrialiseringen.
Natur/teknologi: Eleven kan forklare, hvordan råvarer som korn, frugt, grøntsager og mælk forarbejdes og opbevares uden moderne teknologi.
Madkundskab: Eleven kan deltage i en praktisk aktivitet med forarbejdning af fødevarer og forklare, hvad der sker under fx mostpresning.
Dansk: Eleven kan formulere spørgsmål og samtale om gamle og nye måder at skaffe og forarbejde mad på.

Se alle tilbud fra: