KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Smag på kunsten - madens aftryk

Menuen står på tang, muslinger og belgfrugter, som vi både skal smage på og skabe plakater af

Der er fokus på bæredygtighed, når vi sammen tager på en sanselig rejse mod nye måder at spise på. Et fint bord vil være dækket med spændende madvarer, som ikke mange af os anvender i det daglige, men som kan blive til fantastiske retter, der er med til at passe på vores klode.

Kan man lave ærter om til mælk? Hvordan smager tangchips? Og hvordan hjælper muslinge-retter med at passe på vores klode?

Vi taler om det aftryk, produktionen af fødevarer og vores spisevaner sætter på kloden. Udover at smage og høre historier om de madvarer, der er dækket op med, skal vi skabe vores egne madplakater ved at anvende forskellige trykteknikker og former og teksturer fra blandt andet muslinger, tang og belgfrugter.

Smag på kunsten er blevet til i samarbejde med museets café, der løbende udvikler en helt særlig menu med omtanke for klodens klima, miljø og dyr. Det sker i forbindelse med, at KØS bliver del af den londonbaserede kunstnerduo Cooking Sections’ omfattende fællesskabsprojekt Becoming CLIMAVORE. Læs mere.

For at booke et forløb eller høre nærmere kontakt undervisnings- og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen på san@koes.dk / 31 56 11 11

I Smag på kunsten er der dækket op med blandt andet muslinger, tang og belgfrugter
I Smag på kunsten er der dækket op med blandt andet muslinger, tang og belgfrugter
©

KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
600 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Madkundskab - Mad og sundhed, Madkundskab - Madlavning
Fag:
Billedkunst, Dansk, Madkundskab
Læringsmål:
Ved at røre, smage og arbejde æstetisk med udvalgte madvarer får eleverne viden om nye måder at spise på og det aftryk, produktionen af fødevarer og vores spisevaner sætter på kloden.