Gaarden Bornholm

Smag på madkulturen

Tag på kulturhistorisk tidsrejse i selvforsyning og smag.

I Gaardens køkken arbejder vi eksperimenterende i madlaboratoriet; vi undersøger og analyserer smag, struktur og udseende, når vi bearbejder råvarerne på forskellige måder. Vi skal snitte, skrælle, rive, hakke, koge, bage og stege.

Vi skal på opdagelse i Gaardens køkkenhaver, og vi skal opleve elementer af madkultur fra en selvforsynet bondegård før industrialiseringen.

Vi skal afprøve de fem grundsmage: surt, sødt, salt, bittert og umami på forskellige af årstidens grøntsager og finde balancen: Hvornår smager det godt? Måske skaber vi en ny livret.

Praktisk information: Vi skal være både inde og ude.

Baggrundsmaterialer:

http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/tjekguidemad/art5478579/Kend-de-fem-grundsmage-og-bliv-en-mesterkok

http://www.kbhmadhus.dk/media/382521/Smagskompas%202.%20udgave.pdf

 

rabarber
Foto

AB

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
3200 kr.
Yderligere priser:
Skoler i Bornholms Regionskommune ydes rabat. Henvendelse på mail.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Madkundskab - Måltid og madkultur
Fag:
Historie, Madkundskab
Læringsmål:
Grundsmage, konsistens og aroma. Grundmetoder og teknikker. Sanselighed. Tilsmagning og krydring. Æstetik, indtryk og udtryk. Tids- og stedbestemt mad- og måltidskultur.

"Træffe begrundede madvalg i forhold til kvalitet, smag og bæredygtighed
Anvende madlavningsteknikker og omsætte idéer i madlavningen
Fortolke måltider med forståelse for værdier, kultur og levevilkår"

"Relatere ændringer i hverdag og livsvilkår over tid til eget liv
Sammenligne væsentlige træk ved historiske perioder
Forklare, hvorledes samfund har udviklet sig under forskellige forudsætninger, på baggrund af et kronologisk overblik"