CLAY Keramikmuseum Danmark

Stel og fortæl

Hvad får vi lyst til at fortælle, når vi ser på et spisestel? Læringsforløbet sætter fokus på elevernes fortællerkraft, fantasi og kreativitet i relation til museets samling af porcelæn og keramik fra Den Kgl. Porcelainsfabrik.

FORLØBSBESKRIVELSE:

Hvilke fortællinger kan man finde på, når man går på opdagelse i keramikkens funktioner, farver, former og motiver? Og hvad fortæller stel og keramik egentlig om vores historie og kulturarv? Forløbet sætter fokus på elevernes fortællerkraft, fantasi og kreativitet i relation til museets samling af porcelæn og keramik fra Den Kgl. Porcelainsfabrik.

Forløbet indeholder værksamtaler og en praktisk-æstetisk øvelse. Eleverne introduceres til udvalgte dele af den danske keramik-historie, herunder historien om Flora Danica-stellet. Under værksamtaler og gennem praktisk-æstetiske forestiller og tegner eleverne, hvem (eller hvad) der mon kunne bruge stellet: Måske en prinsesse med stor appetit på cupcakes, en baby-dinosaur, der ikke vil spise sine grøntsager, eller en fisker, der skal fange et søuhyre? 

Stel og fortæl. Foto CLAY Keramikmuseum

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
750 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Lytning, Dansk - Tale
Fag:
Billedkunst, Dansk
Læringsmål:
Forløbets overordnede formål er at vække elevernes nysgerrighed, aktivere deres fortællekraft og styrke deres evne til at bruge deres fantasi i relation til værksamtaler og en praktisk-æstetisk øvelse. Eleverne introduceres til keramik som billedmedie og lærer, hvordan man kan relatere den til egen livsverden

Læs hvordan forløbet understøtter kompetencemålene for Dansk og Billedkunst i PDF-filen "Forløbsbeskrivelse - STEL OG FORTÆL - 1.-3. klasse" (under "Forløbsbeskrivelse").

Se alle tilbud fra: