Superhelte eller skurke?
Eleverne arbejder med selvportrættet. I ser på hvordan billeder virker på de sociale medier. Hvilke billeder er ægte – falske? Hvor møder vi de falske billeder, hvad er det virker, og på hvem? Vi skal se på reklamer og tale om mediernes påvirkning. Billedanalyse vil være en del af forløbet.
Fyns Grafiske Værksted tilbyder et grafisk undervisningsforløb til skoleelever.
Forløbet er udformet, så eleverne opnår viden om grafiske teknikker og en forståelse for billedsproget som kommunikationsredskab i historisk og kunstnerisk perspektiv.
Eleverne vil blive udfordret på deres refleksionsevne omkring deres motiver og de valg, der skal tages. Og de vil derved få en klar forståelse for billedsprogets kreative processer fra idéudvikling til færdigt produkt.
Nøgleord: håndværk, skitsering, tegning, manipulation af plader og produktion. Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes forestillingsevne og den positive dialog.
Gennem den skabende grafiske proces vil barnets sociale kompetencer, billedmæssige udtryk og personlige udvikling styrkes.
Både indenfor teknik og motivarbejde, vil eleverne opleve en individuel vejledning. Forløbet rummer mulighed for fordybelse og en kunstnerisk billedgennemgang.
Efter ønske kan en rundvisning på Fyns Grafiske Værksted arrangeres. Her vil eleverne kunne opleve professionelle billedkunstnerne arbejde på egne værker.
Mulige teknikker
Højtryk: Linoleum, collografi og prægning og xerolito.
Dybtryk: Koldnål, collografi, foam-radering og cola-ætsning.
Sted
Undervisningen foregår enten på skolen, på Fyns Grafiske Værksted eller på vores Satellit på Hollufgård– aftales nærmere mellem underviseren og grafikeren.
Pris
Pris 5.500 kr. materialer inklusive. Odense kommune kan ansøges om tilskud.
En dag med to undervisere fra kl. 9:00-15:30, talt 2 x 3 timers undervisning. Undervisningen er tilrettelagt efter der er 24 elever i klassen, som deles i 2 hold, det ene hold kan med fordel gå på Brandts eller Møntergården imens det andet hold modtager undervisning i grafik.
Formål
At styrke børn og unges billedkunstkompetencer.
Grafiske undervisningsforløb sigter mod at fremme børn og unges møde med plane billeder i et historisk- og nutidigt perspektiv. Den grafiske proces giver eleverne mulighed for at udvikle deres billedkunstkompetencer og fordybe sig i kunsthåndværket. Eleverne opnår specifik viden omkring produktion og teknik, kompetencer som vil kunne danne basis for deres videre arbejde med billedkunsten.
Målgruppen er børn og unge på alle klassetrin. Undervisningen tilrettelægges i samarbejde med læreren(skolen) og Værkstedets underviser/kunstner. Se nærmere ved de enkelte hold.
Om underviserne
Vore undervisere er grafikere og billedkunstnere – medlemmer af Fyns Grafiske Værksted.
De har undervisningserfaring fra tidligere forløb med børn og unge på bl.a. Brandts og andre kulturarrangementer – samt i samarbejde med skoler.
Ingrid Duch er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi, og har arbejdet med egne udsmykninger.
Kirsten Hesselager er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi, og har arbejdet med grafik siden.
Rena Nørskov er udannet i Schweiz, og har undervist børn siden.