Frihedsmuseet

Tidsrejse til besættelsens København

En byvandring hvor vi går i fodsporene på 1940’ernes københavnere, der levede under forhold, vi i dag stadig har svært ved at begribe, høre hvordan begivenheder i deres virkelighed stadig ses i nutidens byrum og forstå historien bag områdets vigtigste mindesmærker.

Uden for Frihedsmuseets mure er spor efter besættelsestiden stadigvæk synlige overalt – du skal bare kigge godt nok efter.

Flådens sænkning under samarbejdspolitikkens kollaps, tyskernes ildkamp med danske betjente på Amalienborg, jødernes flugt til Sverige, modstandsbevægelsens sabotage og tyskernes modterror – alle disse historier er i byrummet inden for gåafstand af Frihedsmuseets hoveddør.

I området omkring Amalienborg vidner bygninger, buster og sågar skudhuller om den hæsblæsende tid, besættelsen var i København.
På storslåede pladser, i mørke baggårde og skjult i de travle gader vil vi vække historierne om rytterkongen, deporterede jøder, den illegale presse, sabotageaktioner og den brutale tyske besættelsesmagt til live.

Tag eleverne med på en tidsrejse rundt i besættelsestidens København og hør, se og mærk de dramatiske historier, der udspillede sig i løbet af de fem skæbneår, hvor Danmark var besat

Byvandringen starter og slutter ved Frihedsmuseet

Soldat på Amalienborg Slotsplads
Soldat på Amalienborg Slotsplads
©

Nationalmuseet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
900 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
HF, STX, VUC
Fag:
Historie
Læringsmål:
Understøtter faglige mål som:

- at kunne redegøre for centrale udviklingslinjer og begivenheder i Danmarks, Europas og verdens historie.

- at kunne reflektere over samspillet mellem fortid, nutid og fremtid samt over mennesket som historieskabt og historieskabende.

Se alle tilbud fra: