Ole Rømer Observatoriet

Undersøg planeten Jorden

I workshoppen finder eleverne gennem feltundersøgelser ud af, hvilke former for liv der findes på området. Eleverne arbejder i mindre grupper, og vi samler alle vores data til sidst. Det meste af workshoppen foregår udendørs, men der er også tid til at se Observatoriet indenfor.

Findes der liv i rummet? Ja, lige her på planeten Jorden. Vi er netop landet på planeten efter en lang rumrejse, og nu skal vi undersøge de spændende livsformer. I workshoppen finder eleverne gennem feltundersøgelser ud af, hvilke former for liv der findes, og inddeler området i Scienceparken i forskellige naturtyper.

Både dyr og planter observeres, undersøges og eventuelt indsamles til en fælles database. Eleverne arbejder i mindre grupper, og det kræver brug af mange fagligheder at få undersøgt området til bunds. Til sidst samler vi alle vores data og finder ud af, hvor på området den bedste natur findes. Eleverne får også tid til at kigge på det kæmpe teleskop på observatoriet og reflekterer over, hvordan liv måske ville se ud på andre, fjerne planeter.  

Elever kigger i lupper udendørs.
Elever kigger i lupper udendørs
Foto

Marjun Danielsen

©

AU foto

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
750 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
- Eleverne undersøger biodiversitet i forskellige miljøer og får en forståelse for, at det kræver mange forskellige færdigheder at undersøge det.
- Eleverne får en forståelse for, hvad liv er, og at naturkvaliteteten har indflydelse på biodiversiteten.
- Eleverne får en forståelse for, at der er forskel på livets udformning og biodiversiteten i forskellige miløer.