Holmegaard Værk

Upcycling - ny festlig energi til gamle glas

Et glasforløb til 3.- 6. klasse & Udskolingens håndværk og design valgfag
Gamle glas får ny energi

Vi ser udstillingen FEST OG GNIST der tager os med til bords ved Holmegaards festligheder gennem 200 år.

Vi tager både tilbage i tiden til de festlige højtider, håndværket, designet på Holmegaard og frem til nutidens kunst, design og innovation.

FEST OG GNIST viser os alle de fine Holmegaard glas som blev designet og blæst til de mange særlige festligheder og jubilæer gennem Holmegaard 200 års historie.
 
Vi lader os inspirere af fortidens festligheder og tager glasset, der står forladt bagerst i skabet og aldrig bliver brugt, eller det tomme tomat-sovseglas fra gårsdagens aftensmad, så de ikke ender som triste gamle glas, men kommer med ind i en festlig fremtid.

I Museets Glasatelier dekorerer du dit medbragte glas med spændende mønstre, der sandblæses. Dit glas får et nyt udtryk og måske endda en ny funktion. Glasset bliver genbrugt og står nu forrest i skabet eller på dit værelse fyldt med farveblyanter. Upcycling er et positivt svar på samfundets udfordring omkring bæredygtighed.

Gamle

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
-1300 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedfremstilling, Biologi - Kommunikation, Håndværk og design - Design, Håndværk og design - Håndværk - forarbejdning, Håndværk og design - Håndværk - materialer
Fag:
Billedkunst, Håndværk og design, Historie
Læringsmål:
Håndværk & Design:
Eleven kan anvende værktøjer, redskaber og maskiner forsvarligt til forarbejdning af materialer.
• Eleven kan udvælge grundlæggende værktøjer og redskaber efter hensigt - vi arbejder med sandblæsning og gravering af glas, eleven tilrettelægger selv, efter grundig vejledning, hvordan teknikkerne bedst afvejes.
• Eleven kan arbejde undersøgende med håndværk efter hensigt - på baggrund af en fyldestgørende personkarakteristik udarbejdes et målrettet design.
• Eleven kan planlægge, beskrive og udføre enkle håndværksmæssige arbejdsprocesser.

Eleven kan arbejde med enkle designprocesser knyttet til egen produktfremstilling.
• Eleven kan fortælle om idéer til et produkt - gennem vores persona opgaveark lærer eleven at skabe moodboard, arbejde med minerva modellen, indkredse interesser og persontyper i ord og billeder samt udvælge et produkt og en æstetisk prægning på baggrund heraf.
• Eleven kan forklare og skitsere idéer efter hensigt.
• Eleven får viden om formålet med informations- og inspirationskilder.
• Eleven kan fremstille produkter efter idéer og tilegner sig viden om formålet med designprocesser i forbindelse med produktfremstillingen.


Billedkunst:
Billedfremstilling
• Eleven kan udtrykke sig i plane billeder: Eleven lærer at tegne og skitsere ud fra idéer og oplevelser tilegnet på museet. Eleven fremstiller dernæst en collage med et tematisk indhold med sandblæsning ud fra en kundeanalyse.
• Eleven lærer at tegne helheder og detaljer ud fra iagttagelser i vores opgaveark.
• Eleven kan eksperimentere med og udtrykke sig i billeder med vægt på tematisering, eleven lærer at fremstille en collage med et tematisk indhold på glas.
Billedkommunikation
• Eleven kan kommunikere gennem billeder.
• Eleven kan udtrykke idéer og betydninger visuelt.

Tværfaglighed:
Der inddrages i dette forløb elementer fra natur/teknologi, historie, dansk, matematik, fysik/kemi.
Særligt vægtes det 200 års historiske perspektiv på glasværket, glassets genanvendelighed og det danske produktionssystem i rundvisningen.