Vedvarende energikilder i Nordatlanten
Island er verdensmestre i at producere grøn strøm og både på Færøerne og i Grønland er man også ambitiøse med den grønne omstilling. Men er der nogle særlige udfordringer og muligheder for grøn energi i Nordatlanten? Og hvordan bygger vi selv modeller, som kan lave strøm på samme måder som i Nordatlanten?
I dette forløb skal vi se på, hvilke forskellige metoder man bruger til at producere strøm i Nordatlanten. Vi kommer til at se på vandkraft, vindkraft, termisk energi og solceller og de fordele og ulemper forskellige grønne energiteknologier har. Vi skal også se på Power To X -teknologien og andre metoder til at opbevare energi i Nordatlanten.
I løbet af dagen skal eleverne bygge små modeller af vedvarende energikilder og se, hvem der kan producere flest volt med deres modeller.
Forløbene inkluderer:
- Et didaktiseret forberedelsesmateriale, som fremsendes efter booking.
- Et fysisk forløb i Nordatlantisk Hus med fokus på læring om Grønland og Færøerne gennem oplæg, oplevelser og eksperimenter.
- Mulighed for at arbejde videre med emnet i et projektorienteret forløb på skolen.
- Et evalueringsmateriale, der indeholder et spørgeskema og en digital quiz, hvor eleverne kan genopfriske deres læring om Rigsfællesskabet.
Projektet er finansieret af Augustinus Fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Odense Kommune og Børne- og Undervisningsministeriet.

Nesjavellir geotermiske kraftværk producerer strøm gennem varmt vand fra undergrunden