Børns Vilkår

Vores Rettigheder

Elevworkshop om børn og unges rettigheder.

'Vores Rettigheder er' en workshop til henholdsvis 4.-6. klasse og 7.-10. klasse, der stiller skarpt på børn og unges rettigheder med henblik på at styrke elevernes viden og handlemuligheder i forhold til udvalgte artikler i Børnekonventionen.

Workshoppen stiller skarpt på børn og unges rettigheder med henblik på at styrke elevernes viden og handlemuligheder i forhold til udvalgte artikler i FN’s Børnekonvention. 

Gennem cases fra BørneTelefonen, film, dialog og gruppeaktiviteter arbejder eleverne med, hvordan børn og unge kan bruge deres rettigheder i konkrete situationer, og hvad børn og unge kan gøre for, at de selv og andre får respekteret deres rettigheder.  

Du får adgang til et opfølgende undervisningsmateriale med konkrete aktiviteter, der bygger videre på aktiviteterne og det faglige indhold i besøget fra Børns Vilkår. 

Workshop og undervisningsmateriale er udviklet med støtte fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) og Københavns Kommune som en del af en indsats til forebyggelse af negativ social kontrol.  For skoler, der ønsker at arbejde forebyggende med negativ social kontrol, er der i 2024 en række gratis workshops til rådighed, som tildeles efter først til mølleprincippet.  

 

OBS. For Vores rettigheder, Vores digitale fællesskaber og Vores klassefællesskab justerer vi således, at vi giver en ’mængderabat’, hvis visse betingelser er opfyldt.

- En vil stadig koste 1.900,-

- To vil samlet koste 3.200,- *

- Tre vil samlet koste 3.950,- *

*Betingelsen er, at man booker de pågældende workshops i samme bestilling/booking og de er til afholdelse samme dag.

Børns Rettigheder, Børnekonventionen

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
1900 kr.
Yderligere priser:
Medlemspris: 1.400 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Arbejdskendskab - Job og karriere, Dansk - Kommunikation, Samfundsfag - Samfundsfaglige metoder, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Sundhed og trivsel
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Samfundsfag
Læringsmål:
At eleverne:

- Har viden om Børnekonventionen og børns rettigheder
- Kan give eksempler på, hvad børn og unge kan gøre for, at de selv, og andre børn og unge, får opfyldt deres rettigheder
- Har viden om børns muligheder for at få rådgivning og støtte til håndtering af situationer om rettigheder, begrænsende normer og negativ social kontrol