Om arrangementet

Dato
Sted
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, Prinsens Palæ, 1471 København K
Type
Temadage
Målgruppe
Undervisere i eksterne læringsmiljøer
Pris
Gratis

Ved udeblivelse på dagen opkræves et gebyr på 300,-

Copied!

Udstillinger og undervisning

Skoletjenestens temadag sætter fokus på samarbejde mellem kulturinstitutionernes undervisnings- og museumsfaglige medarbejdere i forbindelse med udvikling af udstillinger og undervisning i udstillingerne.
Dato
Sted
Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, Prinsens Palæ, 1471 København K
Type
Temadage
Målgruppe
Undervisere i eksterne læringsmiljøer
Pris
Gratis

Ved udeblivelse på dagen opkræves et gebyr på 300,-

Copied!
Elever med snor på Nationalmuseet, Skoletjenesten, Jacob Nyborg Andreassen ©Nationalmuseet

Beskrivelse

Formålet med dagen er at give deltagerne eksempler på, hvordan et fagligt samarbejde kan foregå ud fra forskellige perspektiver samt give et indblik i, hvad forskellige udstillingsformer kan skabe af rammer i forhold til undervisning og læring.

Vi ønsker med dagen, at deltagerne får inspiration, som kan tages med hjem til egen institution, og får mulighed for at indgå i dialog om temaet på tværs af eksterne læringsmiljøer.

Dagen afsluttes med en workshop, og Skoletjenesten vil på baggrund af dagens program og dialog publicere en artikel om temaet.

Bemærk at der ved tilmelding til dagen skal vælges mellem to af de første fire oplæg. Resten af programmet er fælles for alle.

Program

10.30 Velkomst og præsentation af dagens program.

10.40 Oplæg 1

Samarbejde om udvikling af udstilling og undervisning til Smartphonemania på Teknisk Museum v/museumsinspektør Jacob Thorek Jensen & undervisnings- og udviklingsmedarbejder Bjarke Kristensen.

Oplæg 2

Udvikling af fleksibelt rum i udstillingen til brug i undervisningen på Musikmuseet v/undervisnings- og udviklingsansvarlig Ulla Hahn Ranmar & leder af Oplevelse og Læring Inga Paulsen Albertsen.

11.10

Skift mellem oplæg.

11.20 Oplæg 3

Alle udstillinger handler om læring! – Kom med ind i maskinrummet på Arbejdermuseets næste undervisnings- og udstillingsprojekt: Håndens arbejde! v/programchef Linda Nørgaard Andersen & undervisnings- og udviklingsansvarlig Ane R. Svendsen.

Oplæg 4

Arkæologi for de mindste! - I et tværfagligt perspektiv på Københavns Museum v/undervisnings- og udviklingsansvarlig Sidsel Kirk & arkæolog Mia Toftdal.

11.50

Pause

12.00

Museum in the making – kan pædagogik og eksterne partnerskaber befrugte udstillinger? v/udstillingschef Martin Gerster Johansen og læringsdesigner Mads Danker Danielsen på Enigma.

12.30

Frokostpause

13.15

"Hvad kan forskellige udstillingsformater og -typer i forhold til undervisning”? Oplæg ved Margit Eva Jensen, lektor UCC, ph.d.-stipendiat DPU.

14.15

Pause

14.30

Workshop: Videndeling på tværs af deltagerne og ideer til egen praksis.

15.15

Afrunding og tak for i dag.

Kontakt

Dorte Villadsen Skoletjenesten

Dorte Villadsen

Pædagogisk udviklingschef
Tlf
24 90 13 67
Se profil

Måske er du også interesseret i