Om arrangementet

Dato
Sted
Digitalt via Microsoft Teams
Type
Temadage
Målgruppe
Undervisere i eksterne læringsmiljøer
Pris
Gratis
Copied!

Demokratisk pædagogik

Temadagen er for dig, der ønsker at arbejde med demokratisk pædagogik i eksterne læringsmiljøer. Men hvad er demokratisk pædagogik? Og hvordan kan vi styrke den demokratiske pædagogik i eksterne læringsmiljøer?
Dato
Sted
Digitalt via Microsoft Teams
Type
Temadage
Målgruppe
Undervisere i eksterne læringsmiljøer
Pris
Gratis
Copied!
Elever taler sammen på Dansk Arkitektur Center

Museer og kulturinstitutioner har en særlig rolle som demokratiske dannelsesinstitutioner, men hvordan arbejder eller kan eksterne læringsmiljøer arbejde med demokratisk pædagogik?

På temadagen vil Skoletjenesten præsentere forskellige teoretiske forståelser af demokratisk pædagogik, og tre praksiseksempler fra eksterne læringsmiljøer vil blive afsæt for workshops og refleksioner over muligheder og udfordringer i arbejdet med demokratisk pædagogik.

Program

Hent programmet i printvenlig pdf her

 

9.00 - 9.15

Velkomst

9.15 - 10.00

Oplæg - Hvad er demokratisk pædagogik?

Lise Sattrup, ph.d. og pædagogisk udviklingskonsulent i Skoletjenesten, præsenterer forskellige forståelser af demokrati og ikke mindst demokratisk pædagogik på museer. Præsentationen tager afsæt i ph.d.-afhandlingen Jamen hvad skal vi kigge efter? og i Skoletjenestens praksis.

10.00 - 10.20

Refleksion i grupper

10.20 - 10.30

Opsamling på grupper og introduktion til workshops

10.30 - 10.45

Pause

10.45 - 11.20

Oplæg & workshop – Brugerinddragelse


Arbejdermuseet har i mange år arbejdet med brugerinddragelse og demokratisk pædagogik (se fx Unge stemmer).  Ane Riis Svendsen og Galit Peleg, undervisnings- og udviklingsansvarlige, præsenterer et eksempel på brugerinddragende processer i udstilling- og undervisningsudvikling på Arbejdermuseet. Casen fungerer som afsæt for en workshop om brugerinddragelse i et demokratisk ærinde.

11.20 - 11.25

Pause

11.25 -12.00

Oplæg & workshop – Dialogbaseret undervisning


Museum Vestsjælland arbejder på et større projekt om medborgerskab i børnehøjde med bl.a. inddragelse af børnehavebørn. Med afsæt i en case fra Museum Vestsjælland lægger Marlene Kramm, undervisnings- og udviklingsansvarlig, op til refleksioner over muligheder og udfordringer i dialogbaseret undervisning.

12.00 - 12.30

Opsamling på workshops og afrunding

Spørgsmål til indholdet?

Portræt af Lise Sattrup, pædagogisk udviklingskonsulent i Skoletjenesten

Lise Sattrup

Pædagogisk udviklingskonsulent
Tlf
23 45 87 06
Se profil

Måske er du også interesseret i