Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
2 min.
Copied!

Naturjagten skal styrke børns forståelse for natur og biodiversitet

Af
Jakob Haahr-Pedersen
Det landsdækkende event Naturjagten inviterer alle 4. og 5. klasser til at gå på opdagelse i naturen d. 28. maj. Naturjagten arbejder med et alsidigt naturbegreb og har som mål at styrke elevernes forståelse for natur og biodiversitet.
Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
2 min.
Copied!

Hvordan kan man sikre, at så mange børn som muligt kommer ud og får fingre og sanser i spil i naturen i en tid med forsamlingsforbud og online-hjemmeundervisning? I Nordjylland blev svaret eventet Naturjagten for 4. og 5. klasser, der foregår d. 28. maj og udspringer af Naturmødet i Hirtshals.

Tilbuddet er landsdækkende, og eventet starter og slutter med livestream med naturformidler Vicky Knudsen og Anders Østerby, der er leder af Nordsøens Skoletjeneste. I selve Naturjagten skal eleverne lede efter dyr og planter i naturen i deres nærområde, tage billeder af deres fund og lægge dem op i en app.

Som landsdækkende event arbejder Naturjagten med et alsidigt naturbegreb, fortæller Christine Lund Jakobsen, der som åben skole-konsulent i Hjørring Kommune og Skoletjenestens regionale koordinator for Nordjylland har været med til at udvikle Naturjagten-konceptet:

”Det har været vigtigt for os at åbne børnenes øjne for, at natur er noget, man kan finde alle vegne – uanset om man går i skole i en lille eller stor by, og selvom man ikke bor tæt på strand, å eller skov. Vi vil gerne vise, at du også kan finde noget spændende, når du løfter en sten på et fortov midt på Nørrebro eller kigger under et blad i en park.”

Skøre fund og respekt for naturen

I løbet af livestreamen kommer Vicky Knudsen og Anders Østerby til at kigge på noget af det, børnene finder, hvor de vil fremhæve nogle af de skøre, sjældne eller overraskende fund. Derudover bliver der lavet en grundigere opsamling, og resultaterne bliver efterfølgende sendt ud til alle de deltagende klasser, så de kan gå mere i dybden med de samlede fund. Det er håbet, at elevernes arbejde med naturfund også kan bidrage til en større naturforståelse, forklarer Christine Lund Jakobsen: ”Vi håber, at dagen er med til at vække elevernes nysgerrighed for naturen, da det kan medvirke til, at de får en respekt for naturen og forståelse for vigtigheden af biodiversitet.”

Alle 4. og 5. klasser kan deltage i Naturjagten, og der er tilmeldingsfrist d. 10. maj. Læs mere på www.skoletjenesten.dk/tilbud/naturjagten

Naturjagten

Kontakt

Måske er du også interesseret i