Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
2 min.
Copied!

Tæt på genstande og nye naturfaglige samtaler på Big Bang-konferencen online

Af
Jakob Haahr-Pedersen
Årets udgave af Big Bang-konferencen blev gennemført online. I følge daglig leder af Naturcenter Amager Strand og medlem af konferencens styregruppe, Thomas Ziegler Larsen gav det online-format bl.a. mulighed for at komme helt tæt på genstande og metoder og plads til nye naturfaglige samtaler på tværs af områder og institutioner.
Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
2 min.
Copied!

Årets udgave af den naturfaglige konference Big Bang blev i marts afviklet online med fem livescener, virtuelle messestande og en lang række streamede oplæg på 11 faglige spor. Skoletjenesten - videncenter for eksterne læringsmiljøer var for første gang med som konference-partner og stod i den forbindelse for et fagligt spor om naturfag mellem skole og eksterne læringsmiljøer.

Nye naturfaglige samtaler

Det digitale konference-format viste sig især at have to formidlingsmæssige styrker, fortæller Thomas Ziegler Larsen, der er daglig leder af Skoletjenesten Naturcenter Amager Strand og medlem af den planlæggende styregruppe for Big Bang-konferencen:

”I det online konference-format har vi arbejdet med panelsamtaler som et gennemgående element på flere af de faglige spor. Det har givet os i styregruppen mulighed for at koble temaer og steder og at sætte folk sammen på helt nye måder. Resultatet blev nogle både fokuserede, dynamiske og tværgående naturfaglige samtaler”.

Tættere på genstande og metoder

Et andet formidlingsmæssigt greb på årets Big Bang-konference var filmede oplæg fra en lang række forskellige oplægsholdere og institutioner. Denne type oplæg gav mulighed for at inddrage genstande og metoder mere aktivt i oplæggene, forklarer Thomas Ziegler Larsen: ”I et af de filmede oplæg om arkæologi og naturfag fra Skoletjenestens faglige spor kom seerne bl.a. med ind i Arkæologisk Værksted på Københavns Museum og helt tæt på de arkæologiske fund og redskaber på arkæologernes arbejdsborde. På den måde fik det filmede oplæg en ekstra dimension i forhold til museets arbejde med metoder og genstande, som netop er centralt i naturfagsundervisning”.

Big Bang-konferencen vender efter planen tilbage til sit vante fysiske format næste år d. 6.-7. april, men styregruppen undersøger muligheder for at inkorporere enkelte online elementer på baggrund af de gode erfaringer fra årets konference, fortæller Thomas Ziegler Larsen.

Big Bang-konferencen live fra Naturcenter Amager Strand

Kontakt

Thomas Ziegler Jensen Skoletjenesten undervisningstilbud

Thomas Ziegler Larsen

Leder af Naturcenter Amager Strand
Tlf
30 59 55 76
Se profil

Måske er du også interesseret i