Geomuseum Faxe - Skoletjenesten Østsjællands Museum

Geomuseum Faxe - Skoletjenesten Østsjællands Museum

Vores sted

Rejs 63 millioner år tilbage i tiden til da Danmark var dækket af et ca. 200 m dybt hav. Hvor Faxe ligger i dag, voksede der et stort koralrev frem. Her levede hajer og krokodiller sammen med mere end 500 andre dyrearter.

På Geomuseum Faxe får man et levende indblik i livet på koralrevet for 63 mio. år siden, når men ser udstillingen ’Danmarks fossile koralrev’. På museets 1. sal kan man se, hvordan man har brudt kalk i mere end 900 år.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vi tilbyder en unik oplevelse, når vores undervisere fører klasserne ned i kalkbruddet. Her kan eleverne gå på fossiljagt og tage al den kalk med hjem, som de orker at slæbe op af bruddet.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Faxe kalkbrud er en enestående geologisk formation. Den rummer en masse rester af dyr, som levede på stedet for 63 mio. år siden.

På museet kan man se et bredt udpluk af de fund der er gjort i kalkbruddet. På turen ned i bruddet vil man få mulighed for selv at finde og bestemme sine egne fossiler. Man kan sagens blive udfordret, når man går til angreb på de store kalkblokke med de udleverede hammere og mejsler.

 

skoletjenesten undervisningstilbud Geomuseum Faxe

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

56 50 28 06

Kontakt:

Tina Farø Jakobsen
56502806
Yderligere information:

Mandag - fredag kl. 09.00 - 14.00