Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst

Vores sted

Museet for Samtidskunst er centralt placeret i Roskilde og udstiller dansk og international samtidskunst. Museet har særligt fokus på tidsbaseret kunst og tværmedielle udtryk. Forvent derfor flere performanceværker, lydkunst og installationer end malerier i guldramme.

Der er 2-4 udstillinger årligt, og vi kan tilbyde undervisning med afsæt heri eller med udgangspunkt i museets samling. Udover 1 og 2 timers forløb er det også muligt at indlede forløb eller samarbejder, der inkluderer besøg på egen skole.  

Alt undervisning er dialogbaseret med fokus på æstetisk og kropslig læring. Vi går i kødet på værkernes tilblivelse og den måde, de fremstår på i dag. Diskussionerne sættes alt efter alderstrin i relation til elevernes egen oplevelse af verden samt lokale og globale samfundsrelevante temaer. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vi arbejder dialogisk og i grupper med en række små opgaver og øvelser undervejs.

I de længere forløb skal eleverne arbejde med at udvikle og producere noget, de kan fremlægge for deres klassekammerater. 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Eleverne introduceres til samtidskunstens mange udtryksformer og tværfaglige emner.

Vores undervisning er tilrettelagt til at imødekomme læringsmål for relevante fag som billedkunst, dansk, håndværk og design, historie mm. 

Museet for Samtidskunst

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

46 31 65 75

Kontakt:

Fillip Danstrup
46 31 65 75
Yderligere information:

Pris for undervisning:

Undervisningsforløb 1 time: 300 kr.
Undervisningsforløb 2 timer: 500 kr.