Christiansø

Besøg Christiansø - Danmarks østligste øer

Oplev Naturpark Christiansøs unikke natur, kultur og historie sammen med vores naturvejleder.

På de to beboede øer Christiansø og Frederiksø, der er en del af øgruppen Ertholmene i Naturpark Christiansø, finder I lille øsamfund, som det er oplagt at besøge på enten en dagstur eller med overnatning. For eksempel som en del af en lejrskole på Bornholm.

Book et undervisningsforløb med vores naturvejleder

Christiansø og Fredriksø er i dag et lille, levende øsamfund med lige under 100 beboere, en lille skole, en lille købmand, et lille bibliotek og alt, hvad der ellers hører til et fungerende samfund. Blot i miniformat. Historisk har øerne en helt anden og dyster fortælling som søfæstning med straffefanger og sørøvere, indtil søfæstningen blev lukket i 1855, hvorefter øerne transformeredes til et fredeligt fiskersamfund. I dag er fiskeriet historie, og øerne lever af mindre erhvervsdrivende og de mange tusinde besøgende, der gæster øerne forår, sommer og efterår. 

På en dagstur har I tre timer på de smukke øer, hvilket er god tid til at nyde og opleve øernes unikke historie og natur. Med en overnatning eller to på Christiansø Teltplads har I mulighed for at dykke dybere ned og opleve øernes stille liv og smukke natur – også efter at den sidste båd med turister er sejlet retur til Bornholm. 

Under jeres ophold har I mulighed for at booke et undervisningsforløb med Naturpark Christiansøs naturvejleder. Et undervisningsforløb varer 1-1,5 time, og I kan vælge mellem to temaer - "Trækfuglenes farefulde færd - i samarbejde med ringmærkerne på Christiansøs Naturvidenskabelige Feltstation" eller "Barn på Christiansø - historisk set og i dag". Overnatter I på øerne, har vores naturvejleder også aktiviteter, som I kan lave i de mørke timer. 

Vi bor og lever på øerne, og vi får som oftest mange gode snakke om, hvordan det er at bo i så lille et samfund, på en lille isoleret ø midt i Østersøen. 

Trækfuglenes farefulde færd - ringmærker viser fuglekongen frem

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Der er daglige afgange til Christiansø fra Gudhjem Havn fra påske til efterårsferie – fx med afgang kl. 10 fra Gudhjem Havn og retur fra Christiansø kl. 14.00. Overfarten tager 50 minutter. Se Christiansøfarten.dk for flere afgangstider og priser.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Historie, Natur/teknologi
Læringsmål:
Historie:
- Eleverne har viden om udviklingen i et lille, dansk øsamfund - fra fæstningstid over fiskersamfund til moderne tid
- Eleverne har viden om, hvordan børneperspektivet på øerne er forandret gennem tiden
- Eleverne har viden om livet i et lille øsamfund i dagens Danmark - ud fra et børnepersepktiv

Natur Teknologi:
- Eleverne har viden om trækfugle og deres forårs-/efterårstræk
- Eleverne har viden om ringmærkning
- Eleverne har viden om specifikke fuglearter, der er særegne for ringmærkningen på øerne