Børn leger og lærer med lokal arkitektur (0.-2. klasser)
Arkitekterne Charlotte Carstensen og Julie Dufour fra tegnestuen All About A har udviklet et forløb til Gentofte Hovedbibliotek. Prøv de sjove øvelser, lege samt byggeopgaver. Arkitektur vedrører os alle, og derfor er det vigtigt, at vi kan forholde os til og påvirke arkitekturen omkring os. Ved at give børn en forståelse for deres omgivelser og arkitekturens univers, udvikler de en kreativ og innovativ tilgang til deres omverden.
Hvad er det lavet af? Hvorfor er den rund? Hvem har bygget det?
Børn er gode til at stille spørgsmål, om den verden de bevæger sig i. ”Vi ønsker at give børn en forståelse for, at der er en grund til at deres omgivelser ser ud, som de gør. Arkitekter har tegnet vores huse, og byplanlæggere har udtænkt vores by. Hvis børn får kendskab til og forståelse for arkitekturens univers, får de mulighed for at være med til at præge deres omgivelser i fremtiden. Arkitektur, medbestemmelse og demokrati hænger sammen. ” Sådan svarer arkitekterne i All About A på, hvorfor børn skal lære om arkitektur.
Arkitekturen er allestedsnærværende, og i Gentofte Kommune er byrummet præget af høj arkitektonisk kvalitet, samt en lang tradition for eftertænksomhed og grundighed i udviklingen af byens fælles rum og boliger. Ligesom alt andet kan man også lære af og om arkitektur, hvis man giver sig lidt ekstra tid, og hvis man leger med det.
I dette forløb vil vi lade børnene møde biblioteksbygningen gennem leg, sprog og sansning. Tegnestuen All About A har udviklet et stedspecifikt arkitektur-sæt til børn i Hellerup.
Legene og undersøgelserne giver børnene fysiske konkrete erfaringer og et sprog til at beskrive bygninger og omgivelserne; former, materialer, lys og skala.
