Esrum Kloster & Møllegård

Den magiske klosterhave

Slangerod, bulmeurt og hundetunge – klosterhaven bugner af mærkelige planter. Nogle er giftige, hvis man indtager dem i store doser, men de kan også have en helbredende virkning, hvis man ved, hvordan man skal bruge dem.

Slangerod, bulmeurt og hundetunge – klosterhaven bugner af mærkelige planter. Nogle er giftige, hvis man indtager dem i store doser, men de kan også have en helbredende virkning, hvis man ved, hvordan man skal bruge dem. En del af den medicin, vi bruger i dag, er fremstillet på baggrund af munkenes viden og erfaringer i brugen af de helbredende klosterhaveplanter. Kom med en dag i klosterhaven og hør alle de sjove historier om munken, der arbejde i klosterhaven, planternes medicinske virkning, om tro og overtro og om middelalderens sygdomsopfattelse. Fremstil jeres egen medicin af tørrede og friske urter, mandelolie og honning og efterprøv virkningen, hvis du tør.

Forløbet foregår udendørs og tilbydes kun fra 1. maj til 1. oktober

Den magiske klosterhave
Den magiske klosterhave
Foto

Esrum Kloster & Møllegård

©

Esrum Kloster & Møllegård

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
750 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Kristendom, Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Historie, Kristendomskundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleven kan redegøre for, hvilken betydning middelalderens kristendom havde for datidens sygdomsopfattelse og tro på helbredelse

Eleven kan genkende og indsamle planter fra klosterhaven og den vilde natur, og anvende dem til at fremstille simpel urtemedicin ud fra middelalderens opskrifter

Eleven kan sætte naturfaglig udvikling i historiske perspektiv ved at sammenligne middelalderens syn på lægeurter og helbredelse med nutidens moderne viden om sygdomme og medicin.